PD crede ca Romania nu este capabila sa absoarba fondurile UE pentru mediu

Sulfina Barbu, fostul ministru al mediului, a sustinut ieri ca Romania nu are momentan capacitatea de a realiza proiecte eligibile pentru a atrage fondurile europene.

Ea a precizat ca, “pentru a suplini lipsa de interes a unui Guvern ineficient”, PD a initiat o campanie de informare a cetatenilor pe tema absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune, prin conferinte de presa si dezbateri publice. Fostul ministru al mediului a declarat ca cel mai important program de finantare a infrastructurii municipale din fonduri europene este cel referitor la infrastructura de mediu. Acest program vizeaza perioada 2007 – 2013, iar fondurile pe care le presupune ajung la suma de 5,610 miliarde de euro.

Potrivit Sulfinei Barbu, “o mare parte din suma de 272 de milioane de euro, alocata pentru acest an, ar putea fi pierduta datorita lipsei de interes a institutiilor responsabile”. Ea mai sustinut ca actualul ministru al mediului trebuie sa lanseze primul pachet de 15 proiecte in acest domeniu, pentru a absorbi fondurile europene din anul 2007.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente