Array

Pentru amenajarea pistei pentru biciclisti din Bistrita, trebuie taiati 682 de copaci

Pentru amenajarea pistei pentru biciclisti din Bistrita, trebuie taiati 682 de copaci

Primaria Bistrita vrea sa amenajeze o pista pentru biciclisti in municipiu. In acest sens autoritatile locale au comandat un studiu de solutie pentru acest proiect. Firma care a facut studiul este din Germania si a ajuns la concluzia ca in Bistrita, pentru amenajarea pistei pentru biciclisti, trebuie taiati 682 de copaci.

Amenajarea unei piste pentru biciclisti cu o lungime de 50 de kilometri este una dintre prioritatile autoritatilor locale in acest moment. Pentru ca acest proiect sa poata fi realizat reprezentantii Primariei Bistrita au angajat o firma din Germania care sa intocmeasca un studiu de solutie pentru care municipalitatea a platit 11.600 de euro.

In urma verificarilor facute de nemti si a studiului realizat de acestia s-a ajuns la concluzia ca in Bistrita copacii sunt o mare problema cand vine vorba de amenajarea unei piste pentru biciclisti.

Astfel ca, conform studiului de solutie din municipiu, ar urma sa dispara 682 de copaci de pe mai multe strazi.

Cei mai multi arbori ar urma sa fie taiati de pe strazile, Turturelelor (65),Clopoteilor (55), Grigorescu (47), Vasile Petri (44), Garoafei (40), Lempes (31) si Intrarea Zorelelor (30).

De asemenea, in unele zone pentru ca trotuarele sunt mult prea inguste ar urma ca benzile de circulatie fie sa fie reduse la numar, fie sa fie ingustate.

Spre exemplu, pe strada Cerbului, daca nu vor fi taiati 10 copaci strada va avea un singur sens de mers, ori pe strada Matei Eminescu se propune fie mutarea locurilor de parcare, fie ingustarea benzilor de circulatie lucru care ar impune ca accesul masinilor in zona sa fie permis doar celor care locuiesc acolo.

Pe unele strazi, conform studiului realizat de firma VSU GmbH Beratende Ingenieure fur Verkehr, Stadtebau, Umweltschutz, Keiserstrasse din Herzogenrath, Germania se propune mutarea locurilor de parcare, ingustarea partii carosabile si largirea trotuarelor, eliminarea vegetatiei sau pe unele strazi s-ar putea ca parcarea masinilor sa fie permisa doar pe o singura parte a strazii.

Reprezentantii autoritatilor locale spun ca amenajarea pistei pentru biciclisti ar fi benefica atat pentru ca in urmatorii ani numarul masinilor ar creste foarte mult si poluarea a fi mare daca bistritenii nu ar merge si cu bicicleta.

De asemenea, un alt motiv pentru care municipalitatea sustine acest proiect este incurajarea activitatilor sportive, promovarea si sprijinirea mersului pe bicicleta.

Bistritenii care nu sunt multumiti de acest studiu de solutie si vor sa propuna modificari sau imbunatatiri ale proiectului pot face acest lucru la sediul Primariei Bistrita.

Municipalitatea va organiza in data de 19 martie, cu incepere de la ora 16.00, o dezbatere publica pe tema proiectului care vizeaza amenajarea pistei pentru biciclisti. Evenimentul se va desfasura in sala de sedinte a Primariei Bistrita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente