Pescador turcesc prins la braconaj, oprit cu peste 200 de focuri de mitraliera

  0
  263

  Politistii de frontiera constanteni au folosit armamentul, tragand peste 200 de focuri cu mitraliera de pe nava, pentru oprirea unui pescador turcesc aflat in apele teritoriale ale Romaniei, la cateva zeci de mile marine travers de Mangalia si despre care existau informatii ca ar bracona calcan, anunta Mediafax.
  braconaj
  Potrivit sefului Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul-sef Adrian Toba, un echipaj al Grupului de Nave Constanta, aflat intr-o actiune pe mare pentru combaterea braconajului piscicol, a observat, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 04:30, la aproximativ 60 de mile marine travers de Mangalia, in apele teritoriale romane, un pescador turcesc despre care existau informatii ca s-ar afla la braconaj.

  Somat sa opreasca pentru control, vasul turcesc „Ames Sakir Reis” nu s-a supus si si-a continuat calatoria, echipajul refuzand ulterior sa raspunda si somatiilor acustice si optice.

  Pentru stoparea braconierilor, politistii de frontiera constanteni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul usor din dotare, tragand peste 100 de focuri cu un pistol-mitraliera, dar nici asa marinarii turci nu au vrut sa opreasca vasul.

  In cele din urma, politistii de frontiera au folosit mitraliera grea de pe nava, cu care au tras aproximativ 200 de focuri in pupa vasului turcesc si doar asa braconierii turci au putut fi opriti, dupa aproape doua ore de urmarire.

  Focurile trase de politistii de frontiera au produs avarii vasului turcesc in dreptul motorului si la carma, dar niciunul dintre marinari nu a fost ranit.

  Pescadorul turcesc „Ames Sakir Reis” a fost interceptat de vasul Grupului de Nave Constanta, iar la ora transmiterii acestei stiri este adus, sub escorta, in Portul Constanta, pentru control. Acesta este asteptat sa ajunga in port in jurul orei 18:00, cand va fi verificat de autoritatile romanesti.

  Sursa: HotNews

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.