In Mexico City, 4.000 de oameni mor anual din cauza poluarii atmosferice

1
359

Mexico City este una dintre cele mai mari aglomeratii urbane din lume, consecinta acestui fapt fiind o severa contaminare atmosferica. Orasul mexican contribuie cu 1.5% la gazul cu efect de sera produs la nivel mondial. Mai precis, conditiile de trai sunt atat de nocive incat 4.000 de oameni mor anual ca urmare a acestor emisii. Anul trecut, Comisia Federala pentru Drepturile Omului din Mexic a declarat orasul ca fiind vinovat de incalcarea dreptului la un mediu sanatos.
poluare atmosferica
Proiectul „Sustainable Housing Units” urmareste sa imbine protectia impotriva poluarii atmosferice cu design-ul si masuratorile specifice constructiilor rezidentiale, pentru ca locuitorii sa poata respira un aer mai curat si sa poata admira un mediu urban plin de vegetatie, in viitorul apropiat.

In ultimii zece ani, o serie de probleme de mediu importante au iesit la lumina si s-au bucurat de acoperire in mass-media. Aceste situatii, cum este disparitia multor specii de pasari din cauza contaminarii aerului, au determinat miscari din partea grupurilor societatii civile, a organizatiilor internationale si, de curand, din partea Biroului Primariei Mexico City. Acest ultim proiect cauta sa obtina un mediu urban mai verde si mai sanatos pentru cetateni, prin intermediul unor planuri cum ar fi construirea de „gradini pe verticala”, a unor filtre pentru apa provenita din precipitatii si a panourilor solare instalate deasupra cladirilor.

Sursa: ENN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.