Peste 100 de tari sunt in favoarea infiintarii Organizatiei Mondiale a Mediului (Paris)

Peste 100 de tari sunt in favoarea infiintarii Organizatiei Mondiale a Mediului (Paris)

Ministrul francez al mediului, Nathalie Kosciusko-Morizet, si-a exprimat marti satisfactia in legatura cu faptul ca ”peste o suta de tari” sunt in favoarea infiintarii Organizatiei Mondiale a Mediului, pe care Franta doreste s-o vada creata la Conferinta Rio+20 din iunie, relateaza AFP.

Luand cuvantul in deschiderea, la Paris, a unei conferinte privind ”noua guvernanta mondiala a mediului”, dna Kosciusko-Morizet a subliniat faptul ca trebuie sa se dea ”un nou impuls negocierilor” privind mediul.

Rio+20, dupa 20 de ani de la Summitul Pamantului, ”nu va fi un succes decat daca sunt propuse o reforma a guvernantei mondiale si o intarire a pilonului sau de mediu”, a adaugat ministrul francez.

Nathalie Kosciusko-Morizet a pledat inca o data pentru o Organizatie Mondiala a Mediului care sa inlocuiasca Programul Natiunilor Unite pentru Mediu /PNUE/ si in favoarea careia sunt, potrivit declaratiilor sale, ”peste o suta de tari”.

”Aceasta noua agentie trebuie sa aduca solutii solidare si durabile, sa fie deschisa tuturor statelor”, sa-si sprijine legitimitatea pe cercetari stiintifice si sa ofere ”o viziune clara si precisa a prioritatilor”, a precizat ea.

Ministrul francez al mediului a insistat asupra necesitatii de a asocia la aceasta toate categoriile de protagonisti, alesi, societatea civila, intreprinderi etc. ”O adevarata guvernanta universala trebuie sa-i faca sa dialogheze. Ea nu poate tolera o viziune partiala”, a afirmat ministrul francez, adaugand ca ”trebuie sa apara o noua dinamica”.

Criza actuala trebuie sa fie ”ocazia de a crea un nou model. Noul capitalism nascut din criza va fi unul al mediului sau nu va fi”, a conchis Nathalie Kosciusko-Morizet.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *