Array

Peste 150 de asociatii de proprietari s-au inscris la concursul “Aradul curat”, organizat, in premiera, de Primaria municipiului.

Peste 150 de asociatii de proprietari s-au inscris la concursul „Aradul curat”, organizat, in premiera, de Primaria municipiului.

Concursul se adreseaza asociatiilor de proprietari de pe raza municipiului si are ca scop imbunatatirea aspectului urbanistic si a conditiilor de habitat. „Am primit peste 150 de cereri de participare la acest concurs. Prin aceasta competitie se doreste sa se incurajeze si sa se premieze spiritul gospodaresc si preocuparea pentru aspectul ingrijit al orasului”, a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad. Asociatiile de locatari care s-au inscris la concursul „Aradul curat” trebuie sa treaca mai multe probe, care vor fi jurizate de o comisie de evaluare-jurizare, condusa de unul dintre cei doi viceprimari ai Aradului.

Comisia de evaluare-jurizare se va deplasa, pana in data de 15 iulie, la condominiile inscrise in concurs, pentru a le evalua in ceea ce priveste aspectul exterior al cladirii precum si in ceea ce priveste aspectul spatiilor verzi aferente cladirii. Comisia va verifica, in principal, urmatoarele aspecte: starea gazonului, starea solului (daca este semanat, cu ce este semanat), starea gardului viu, starea arborilor. De asemenea va fi punctat si aspectul zonelor de parcare si garaje, dar si amenajarea si curatenia zonei de intrare in bloc. Cu ocazia verificarilor in teren, comisia de jurizare va fotografia aspectele relevante si pozitive, dar si aspectele negative constatate la blocurile inscrise in concurs. Punctajul maxim acordat va fi de 7 puncte, care va fi obtinut dintr-o medie a punctelor acordate la toate criteriile.

De asemenea, de un punctaj special vor beneficia asociatiile de proprietari care s-au ocupat de ingrijirea si intretinerea parcurilor mari din apropierea blocurilor. Regulamentul concursului prevede punctaje de evaluare pentru fiecare din aceste criterii, iar asociatiile castigatoare vor fi premiate cu material dendrofloricol, mobilier urban dar si cu premii in bani pentru efectuarea in continuare de lucrari de infrumusetare. Premierea celor mai buni gospodari va fi facuta in cadru festiv, cu ocazia Zilelor Aradului.

Concursul va contribui si la stabilirea zonelor care vor beneficia de proiecte de regenerare urbana (lucrari edilitar gospodaresti si amenjari urbanistice) din bugetul local, care vor creste gradul de confort si calitatea vietii locatarilor din zonele respective.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente