Clubul Biodiversitatii: un nou schimb de experienta la nivel european organizat de Veolia Apa

Clubul Biodiversitatii: un nou schimb de experienta la nivel european organizat de Veolia Apa

Peste 150 de participanti din Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova,Turcia, Ucraina, Ungaria si Romania se reunesc in Delta Dunarii intre 16 si 19 iunie pentru un nou eveniment dedicat biodiversitatii la invitatia Veolia Apa.

Tulcea 17 iunie – Sub deviza „Aparati Farul lumii – Biodiversitatea”, Veolia Apa propune un nou eveniment pe teme de protejare a mediului, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe si, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Comisia Nationala a Romaniei pentru Unesco si Centrul de Informare ONU pentru Romania. Intre 16 si 19 iunie, are loc un schimb de experienta european pe tema protejarii biodiversitatii in Delta Dunarii, unul dintre cele mai intinse terenuri umede din lume, recunoscut la nivel international drept un adevarat muzeu natural de biodiversitate.
Autoritati centrale si locale, ambasadori si reprezentanti Veolia din tarile care fac parte din bazinul Dunarii, reprezentanti ONU, UNESCO, reprezentanti ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii), ONG-uri de mediu, participanti din mediul universitar, presa nationala si internationala, au prezentat proiecte si solutii in vederea protejarii resurselor de apa si, in particular, a biodiversitatii.
Evenimentul organizat de Veolia Apa si aflat deja la cea de-a treia editie isi propune sa incurajeze parteneriatul si colaborarea la nivel european pentru a contribui la protejarea mediului si a biodiversitatii.
Ghidul Padurilor in Delta Dunarii, realizat cu sprijinul Veolia Apa in anul international al Padurilor
Cu ocazia evenimentului „Aparati Farul lumii – Biodiversitatea”, a fost lansat si Ghidul Padurilor in Delta Dunarii, o initiativa a Asociatiei Internationale Prietenii Naturii, Apa Nova Bucuresti – Veolia Apa si a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunarii, Tulcea. Acest material se adreseaza turistilor, constituind un ghid de buzunar cu principalele specii de plante lemnoase care populeaza Delta Dunarii si participa cu cele mai multe functii la ecosistem. Acest ghid contine informatiile utile, resurse fotografice si schite care invita turistii sa descopere natura din Delta Dunarii pentru a intelege mai bine cum functioneaza ecosistemul si importanta biodiversitatii. Cercetatorii care au pregatit acest material – Silviu Covaliov si Mihai Doroftei – pun accentul pe necesitatea de a cunoaste si explora natura astfel incat turistii sa adopte o atitudine cat mai responsabila si cu grija fata de mediu in deplasarile lor.
„Acest eveniment continua traditia initiata de Veolia Apa in evenimentele dedicate protejarii ecosistemului din Delta Dunarii. An de an, cream un cadru prielnic pentru schimbul de experienta la nivel european si incurajam colaborarea statelor pentru a proteja biodiversitatea si resursele de apa. Ne bucuram ca timp de patru zile ni s-au alaturat peste 150 de participanti din tarile europene, demonstrand ca grija noastra fata de mediu si protejarea resurselor este impartasita si sustinuta pentru crearea unor parteneriate solide si constante in acest sens.” a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucuresti si Veolia Apa.

Campanie de constientizare, lansata la Tulcea, pentru protejarea ecosistemului

Totodata, ieri, la Tulcea, Veolia Apa in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a lansat o campanie de constietizare in vederea protejarii ecosistemului Deltei Dunarii, adresata turistilor. Acestia primesc sfaturi si informatii utile prin care sunt incurajati la gesturi responsabile pentru ca Delta Dunarii sa ramana in continuare un patriomoniu al naturii si al lumii intregi. De asemenea, tot in colaborare cu ARBDD, compania Veolia Apa sprijina organizarea concursului international „O sansa Dunarii Albastre”, lucrarile castigatoare fiind expuse in cadrul Centrului Eco-turistic din Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *