Peste 2.000 de oameni au protestat impotriva infiintarii depozitului de deseuri la Navodari

  0
  305

  Astazi, la Navodari, a avut loc un nou miting al locuitorilor impotriva infiintarii Centrului de gospodarire deseuri industriale in localitate.manifestatie deseuri

  Au participat peste 2.000 de localnici, elevii de la toate scolile din oras, profesori, preoti. Punctul de oprire al mitingului a fost chiar zona pe care urmeaza sa fie amplasat muntele de 95 de metri de deseuri industriale periculoase.

  Protestatarii i-au indrumat pe ceilalti localnici sa participe la referendumul din data de 23 mai si sa voteze ” nu” construirii depozitului.

  In luna martie, la Navodari, a avut loc primul protest al localnicilor impotriva infiintarii Centrului de gospodarire deseuri industriale, la putin timp dupa ce Curtea de Apel Constanta a decis ca firma italiana Ecological Center SA poate construi la Navodari depozitul.

  Se preconizeaza ca in localitate vor fi aduse 600 tone de deseuri chimice industriale periculoase pe zi, formandu-se un munte cu inaltimea de 95 de metri si care se va intinde pe o suprafata de 154.000 metri patrati.

  Primarul din Navodari, Nicolae Matei, nu a eliberat autorizatia de constructie, iar reprezentantii firmei italiene au amenintat ca-l vor da in judecata si-i vor cere daune morale de 1 milion de euro.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.