Peste 2000 de zone poluate la Polul Nord!

  0
  471

  Dupa un an de cercetare, asociatia Robin Hood a realizat si publicat un inventar al locurilor celor mai poluate din Arctica. In total, 2750 de zone afectate.zone poluate

  Aceste zone nu includ insa si teritoriul rusesc, intrucat autoritatile au refuzat sa comunice datele lor asociatiei Robin Hood.

  In Alaska sunt 509 zone poluate, alte 662 in Canada, 468 in Groenlanda, 418 in Suedia, 524 in Norvegia si 169 in Finlanda.

  Bazele militare si stiintifice, cautarea, exploatarea si distributia petrolului, stocarea carburantilor si infrastructura miniera si siderurgica sunt principalele activitati responsabile de aceasta poluare.

  Poluantii cei mai intalniti in zona arctica sunt hidrocarburile si metalele grele.

  Pentru asociatia Robin Hood, aceste 2750 de locuri reprezinta adevarate „bube ale mediului si cai de transfer ai poluantilor inspre apele dulci si marine”.

  Impactul acestei poluari este destul de grav asupra populatiilor din zona care se bazeaza exclusiv pe resursele acvatice si pe vanat.

  Inuitii si alte populatii din Arctica sunt deja intoxicati de poluantii de la Polul Nord, precum si animale, ca focile, balene, ursii polari si pasarile marine.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.