Peste 5.000 de romani au depus cereri pentru programul Casa Verde

  0
  343

  Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti, ca peste 5.000 de cereri pentru programul Casa Verde s-au depus in prima luna de la debutul acestuia, banii fiind pregatiti pentru a fi virati beneficiarilor acestui program.Casa Verde

  Ministrul Mediului a precizat ca 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pentru programul Casa Verde, iar solicitantii vor primi banii dupa receptia lucrarii. „Dupa o luna de zile, avem 5.315 de cereri din toata tara. Avem banii necesari ca sa rezolvam problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate, in urmatoarele zile. Cetateanul isi face investitia, vine cu receptia si cu garantia si noi viram banii in contul cetateanului”, a precizat ministrul.

  Solicitantul trebuie sa prezinte actul de proprietate, sa demonstreze ca nu are datorii la stat si cu un cont la banca. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pelete sau biomasa si 8.000 de lei in cazul pompelor de caldura.

  Programul Casa Verde a debutat la data de 1 iulie 2010. Acesta isi propune sprijinirea persoanelor care isi instaleaza sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.