Supermarmotele, un rezultat direct al schimbarii climatice

0
274

Marmotele si alte animale resimt schimbarile climatice globale.marmota din Muntii Stancosi

Schimbarile climatice duc la aparitia unor „supermarmote” care sunt mai mari, mai puternice si nu au nevoie sa hiberneze prea mult timp.

Oamenii de stiinta sustin ca verile mai lungi au fortat marmotele sa se trezeasca mai repede din hibernare, dandu-le mai mult timp sa se reproduca si permitandu-le sa se ingrase mai mult inainte de urmatoarea perioada de hibernare.

Populatia de marmote a crescut pentru ca animalele se reproduc mai devreme, prin urmare puii lor au sanse mai mari sa supravietuiasca iernii.

Cercetatorii au inceput sa studieze animalele din Muntii Stancosi din Colorado, in 1962. Pentru a obtine datele din studiul lor, echipa a analizat masa corporala, nivelul de supravietuite si reproducerea marmotelor. De atunci, s-a observat ca masa medie a marmotelor a crescut cu 11%, iar numarul lor a crescut cu 25%.

Dr. Arpat Ozgul de la Imperial College London a condus studiul si spune ca aceasta crestere in numarul de exemplare este un raspuns direct la verile mai lungi. Specialistul a explicat ca este nevoie de mai multe studii pentru a aprecia cum vor fi aceste animale afectate de schimbarile climatice care se preconizeaza.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.