Cainii imita comportamentul stapanilor

0
317

Un studiu a aratat ca animalele noastre de companie preferate imita foarte repede miscarile stapanilor.imitatori perfecti

Conform unui nou studiu, cainii imita automat miscarile proprietarilor, fiind un comportament crucial in invatarea structurii sociale.

Cercetatorii austrieci cred ca acest fenomen, unde simpla observare al unui comportament fizic se poate imita, este evident la mai multe animale.

Studiul condus de catre dr. Friederike Range de la Universitatea din Viena, Austria, sugereaza ca felul in care oamenii interactioneaza si se joaca cu cainii lor influenteaza aceasta abilitatea de imitare.

„Nu este un lucru spontan”, a declarat Range. „Cainii au nevoie de mult antrenament pentru a invata”. Impreuna cu colegii sai, Range au investigat acest comportament intr-o serie de experimente care foloseau un test simplu de deschidere a unei usi.

Potrivit bbc.co.uk, proprietarii aratau cateilor cum se deschide usa, fie cu mana, fie cu gura. „Cand stapanii foloseau mana, cainele trebuia sa deschida usa cu ajutorul labutei pentru a primi o recompensa”, a explicat Range. „Cand foloseau gura si cainele trebuia sa foloseasca aceeasi tehnica”.

Un al doilea grup de caini a folosit o metoda alternativa. Daca stapanul folosea mana, ei trebuiau sa deschida cu gura si viceversa. Cainii care au folosit a prima metoda au prins mult mai repede miscarea decat cei din al doilea grup.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.