Peste 600.000 de copaci plantati intr–o singura zi

Peste 600.000 de copaci plantati intr–o singura zi

“Planteaza un copac pentru pace!”. Acesta este mesajul Scolii Gimnaziale nr. 18, care organizeaza maine, 21 septembrie, “Ziua Internationala a ONU pentru pace”. In acest sens, elevii, sub coordonarea Cristinei Prodea, vor planta copaci alaturi de alte scoli din intreaga lume.

“Plant a tree for Peace 2012” este o campanie organizata de “Learning about Forests” – LEAF si ENO – “Environment Online”, o scoala globala virtuala pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu. Actiunea de anul acesta va incepe in Oceania, acolo unde se vor planta primii copaci, extinzandu-se apoi si in continente ca Asia, Europa si Africa si ajungand, in final, in cele doua Americi.
Evenimenul este catalogat ca fiind foarte important la nivel mondial, anul trecut adunand, de pilda, peste 5000 de scoli din 132 de state de pe glob, care au reusit sa planteze 600.000 de copaci intr-o singura zi.
“Plantarea de copaci este importanta pentru noi toti. Mai intai, pentru ca ne aminteste de natura si de importanta protejarii ei. In al doilea rand, am ales aceasta zi a Pacii Mondiale pentru a marca pacea si continuitatea vietii. Cu activitatea noastra de plantare din aceasta zi, vom contribui si vom ajuta Organizatia Natiunilor Unite sa atinga cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului”, spun organizatorii evenimentului din Sibiu..

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente