Peste 800 de voluntari au participat la campionatul de plantare din Tara lui Andrei de la Buzau


Peste 800 de voluntari au participat la campionatul de plantare din Tara lui Andrei de la Buzau

Petrom a organizat sambata, 16 aprilie, campionatul de plantare din Tara lui Andrei

Padurea Frasin din comuna Spataru s-a innoit cu peste 20.000 de puieti de frasin si stejar care au fost plantati pe 5 hectare de teren

Peste 800 de buzoieni s-au intrecut pentru titlul de campioni ai plantarii din Tara lui Andrei

Actiunea de voluntariat desfasurata la Buzau face parte din programul de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro lansat de Petrom in 2009.

Bucuresti, 18 aprilie 2011 – Petrom a organizat sambata, 16 aprilie 2011, a treia plantare din Tara lui Andrei. Peste 800 de voluntari au plantat 20.000 de frasini si stejari in Padurea Frasin din comuna Spataru pe o suprafata de cinci hectare de teren. S-au „duelat” pentru titlul de Campioni ai plantarii peste 800 de buzoieni impartiti in doua echipe: Galben si Albastru. Alaturi de voluntari au fost si jurnalisti din Buzau si Bucuresti.

Gianina Corondan si Adrian Vancica, arbitrii intrecerii, au fluierat startul la ora 9:00 si i-au incurajat pe voluntari pe tot parcursul competitiei. Dupa doar 4 ore, toti cei 20.000 de puieti de frasini au fost plantati, iar echipa Albastra a fost aleasa castigatoare.

„Padurea din Tara lui Andrei creste de la an la an si pentru asta le multumim tuturor voluntarilor care sunt alaturi de noi in fiecare primavara si toamna. Astazi buzoienii au demonstrat ca si Romania e activa in calendarul european al voluntariatului.a declarat Mona Nicolici, Head of Community Relations & Social Affairs Petrom.

Campania de recrutare de voluntari pentru campionatul plantarii din Tara lui Andrei a inceput in Buzau pe 4 aprilie, atunci cand a fost instalat un punct de inscriere in Piata Dacia din centrul orasului. Toti cei din afara Buzaului, s-au putut inscrie si ei ca voluntari pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

La finalul actiunii de plantare, toti participantii s-au reunit in Piata Dacia din Buzau unde au fost medaliati cu titlul de „Campioni ai plantarii din Tara lui Andrei” si au sarbatorit alaturi de trupa Voltaj.

Plantarile din Tara lui Andrei sunt organizate in acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului. Actiunea de la Buzau a fost organizata in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, Romsilva – Ocolul Silvic Buzau si Primaria Municipiului Buzau.

La cele trei plantari din Tara lui Andrei au participat peste 2.100 de voluntari care au plantat 66.000 de copaci pe o suprafata de 14,3 hectare de teren pe centura de Vest a orasului Ploiesti, pe dealul Osoiu din Moinesti si in localitatea Spataru din Buzau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *