PETA militeaza pentru eliberarea caracatitei prezicatoare a victoriilor la Campionatul Mondial

Organizatia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a solicitat eliberarea din captivitate a caracatitei prezicatoare Paul din orasul german Oberhausen, care, pana in prezent, a prezis cu exactitate victoriile echipei Germaniei la Cupa Mondiala din Africa de Sud, informeaza AFP.caracatita si PETA

„Paul merita sa se bucure, in sfarsit, de o viata in libertate”, au declarat membrii PETA,inaintea meciului Germania – Argentina, din sferturile de finala ale CM.

PETA vrea sa scoata caracatita din acvariul Sea Life din Oberhausen (vestul Germaniei), pentru a o elibera in apele unui parc national din sudul Feantei, unde pescuitul este interzis.

„Paul este inchisa intr-un mic acvariu. Noi consideram ca Paul se va simti bine in mare”, a declarat biologul marin Tanja Breining, membru PETA.

Responsabilii acvariului german nu sunt de acord cu intentiile militantilor pentru drepturile animalelor.

Animalele nascute in captivitate sunt obisnuite sa fie hranite si nu au deloc experienta in incercarea de a gasi hrana pe cont propriu. Este foarte probabil ca aceasta caracatita sa moara in natura„, a reactionat purtatorul de cuvant al Sea Life.

Caracatita prezicatoare Paul a anuntat victoria Germaniei asupra Argentinei, in meciul programat sambata, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Paul a mai prevazut si victoria Germaniei impotriva Australiei (scor 4-0) si a Ghanei (1-0), dar si infrangerea in fata Serbiei (0-1). Desi a fost adusa din Marea Britanie, caracatita a pronosticat succesul Germaniei in fata Angliei (4-1).

Conform unui ritual bine stabilit, pe fundul bazinului de la acvariul din Oberhausen au fost puse doua sticle in culorile celor doua echipe, iar caracatita Paul s-a indreptat catre cea colorata in negru-rosu-galben, sugerand ca Germania va castiga meciul cu Argentina.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *