Petrol pe Dunare

  1
  400

  Un vapor din Ucraina a poluat Dunarea, de pe impingatorul ancorat in rada lacului de acumulare deversandu-se mai multe sute de kilograme de ulei ars si petrol.

  Autoritatile judetului Mehedinti au fost instiintate de cetatenii municipiului Orsova ca pe Dunare, in dreptul Golfului Gratca, se observa pete de petrol pe suprafata apei.

  La fata locului au sosit imediat reprezentantii tuturor institutiilor cu atributii privind gestionarea fenomenului de poluare, care au constatat existenta unei dare de petrol late de sase metri si lungi de aproape un kilometru.

  Prefectul judetului Mehedinti, Sevastian Bazoi, a dispus formarea unei echipe mixte de specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Drobeta, Garzii de Mediu si Agentiei pentru Protectia Mediului.

  „In urma cercetarii la fata locului, s-a confirmat existenta unor irizatii de petrol pe suprafata apei, dispuse de-a lungul malului, pe o latime de cinci-sase metri, intre kilometrii fluviali 955,8 – 956,2. Din primele verificari a rezultat faptul ca irizatiile de petrol provin din santina unui impingator ucrainean care a stationat in zona de ancorare in cursul noptii, in dreptul kilometrului fluvial 956, in amonte de Orsova”, a declarat prefectul de Mehedinti, Sevastian Bazoi.

  Despre incident a fost instiintata si SGA Caras-Severin, in a carei jurisdictie se afla zona respectiva. Specialistii au intervenit pentru inlaturarea irizatiilor de petrol cu materiale biodegradabile. Nava sub pavilion ucrainean a fost data in consemn la autoritatile portuare din aval de Drobeta Turnu Severin.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.