Petrolul deversat in Golful Mexic ar fi putut alimenta peste 38.000 de masini, timp de un an

Daca petrolul deversat in Golful Mexic ar fi fost folosit drept combustibil, ar fi alimentat 38.000 de masini, 3.400 de camioane, 1.800 de nave, timp de un an intreg.petrolul deversat

James J. Corbett, profesor la Universitatea Delaware, lucreaza la metode de transport prietenoase cu mediul. Cercetatorul a lansat un website in care raporteaza impactul deversarii de petrol din Golful Mexic in termeni de pierdere a combustbilului, pentru ca oamenii sa poata intelege cat de grav este dezastrul.

Transportul din SUA consuma doua treimi din petrolul intrat in tara, peste 20 de miliarde de barili pe zi, potrivit lui Corbett.

„Resursele energetice din larg sunt explorate din ce in ce mai mult din cauza noastra, a consumatorilor, care cerem din ce in ce mai mult”, a spus cercetatorul.

„Trebuie sa folosim cu intelepciune petrolul si celelalte resurse energetice. Trebuie sa reducem nevoia de fora dupa petrol, pentru ca riscurile de mediu sunt imense. Putem face foarte multe pentru a reduce cererea de energie”, subliniaza Corbett.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *