Peugeot Citroen PSA va lansa masini electrice in Europa la finalul lui 2010

Producatorul auto francez Peugeot Citroen PSA a incheiat vineri o noua etapa din parteneriatul cu firma japoneza Mitsubishi Motors, care vizeaza lansarea in Europa la finalul lui 2010 a unor modele electrice Peugeot si Citroen, bazate pe varianta i-Miev a constructorului nipon, potrivit Les Echos.Peugeot Citroen

Cele doua grupuri au convenit in martie sa coopereze pentru dezvoltarea si comercializarea de vehicule electrice, pentru a atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Presedintele directoratului PSA, Philippe Varin, si omologul sau de la Mitsubishi, Osamu Masuko, au semnat vineri la Paris un acord in vederea realizarii unei masini electrice pentru Europa bazata pe modelul i-Miev, pe care producatorul japonez l-a pus in vanzare pe piata japoneza din acest an.

Modelele electrice Citroen si Peugeot, pentru care productia in Japonia ar trebui sa inceapa in octombrie 2010, vor fi lansate in Europa la finalul anului viitor. Obiectivul initial de vanzare este de 25.000 de astfel de masini pe an, a declarat un purtator de cuvant al grupului francez. Anuntul despre aceasta noua etapa a cooperarii dintre cei doi constructori a determinat cresterea cu 6,4% a cotatiei actiunilor PSA, la 19,84 euro/actiune.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *