Phantom Eye: Noul avion alimentat cu hidrogen

  0
  430

  Avionul nu va avea pilot si va duce misiuni de supraveghere si de recunoastere, la altitudini mari.Phantom Eye

  Phantom Eye este noua inventie Boeing: are un corp scurt, aripi foarte lungi, nu are pilot si este alimentat cu hidrogen.

  Avionul este creat pentru a duce misiuni de supraveghere si de recunoastere, la altitudini mari.

  „Phantom Eye este primul de acest tip si ar putea deschide o noua era in colectarea informatiilor si in comunicatii”, a declarat Darryl Davis, presedintele Boeing Phantom Works la lansarea avionului.

  Peste cateva luni, Phantom Eye va fi dus la Centrul de Cercetare a Zborurilor al NASA, de la Edwards Air Force Base, California, pentru a incepe testele de pregatire a zborului. Primul sau zbor este programat pentru inceputul anului 2011 si va dura intre 4 si 8 ore.

  „Propulsia pe baza de hidrogen este cheia succesului lui Phantom Eye. Este foarte eficient si are nevoie doar de apa, asa ca este un produs „verde” excelent”, a spus Drew Mallow, managerul programului.

  Phantom Eye este propulsat de doua motoare cu 4 cilindri, de 2,3 litri, care produc 150 de cai putere fiecare. Anvergura aripilor este de 45 de metri, va zbura la o viteza de 277km pe ora si va putea duce o incarcatura de 200kg.

  Boeing lucreaza acum la un avion si mai mare, tot fara pilot, care va putea ramane in aer pentru 10 zile si la „Phantom Ray”, un avion de lupta care va testa noi tehnologii.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.