Pisicile – salvate din farfuriile asiaticilor

Peste 300 de pisici care urmau sa fie servite drept delicatese culinare in mai multe restaurante din sudul Chinei pot respira acum usurate. Membrii unor asociatii de protectie a animalelor din China au reusit sa le salveze in decursul unei singure saptamani.pisica1.jpg

Voluntarii asociatiilor pentru drepturile animalelor au descoperit pisicile intr-o curte ascunsa din suburbiile Shanghai-ului, unde erau tinute in conditii improprii. Felinele erau inghesuite in custi din bambus, inainte de a fi vandute restaurantelor de lux care impanzesc provincial chineza Guandong. Datorita conditiilor groaznice de captivitate, cel putin 3 pisici murisera deja, iar cateva zeci prezentau fracturi ale membrelor.

Yan Baoguo, un dealer local implicat in traficul cu pisici vii de peste zece ani, a declarat ca a cumparat pisicile in cauza de la vanatori specializati, care le urmaresc noaptea in districtele rezidentiale ale metropolei chineze. Dealerul a fost dus la o sectie de politie de unde a fost insa eliberat peste cateva ore, deoarece in China pisicile sunt animale neprotejate, neexistand in acest sens nicio lege care sa incrimineze vanatoarea sau mancatul felinelor domestice. Pisicile urmau sa fie vandute restaurantelor cu pretul de 7 $ bucata, mult mai scump decat carnea de miel sau porc. Toate pisicile eliberate au fost returnate stapanilor lor, sau au fost adoptate de iubitorii de animale.

Sursa: Descopera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *