Pista de bicicleta in Bucuresti, finantata din certificate CO2

  Pista de bicicleta in Bucuresti, finantata din certificate CO2
  Pista de bicicleta in Bucuresti, finantata din certificate CO2

  Proiectele de amenajare a unei piste de biciclete in centrul Bucurestiului, de trecere a autobuzelor din Ploiesti pe motor alimentat cu GPL si de cumparare de microbuze/autobuze pentru transportul elevilor sportivi si a celor din sate la competitii vor fi finantate din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, scrie Mediafax.

  Mecanismul a fost aprobat, miercuri, de Guvern si prevede ca sumele obtinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera pot fi utilizate pentru proiecte urgente, dintre care sunt mentionate o parte.

  Pe aceasta lista au fost incluse cele privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a municipiului Bucuresti (cu costuri estimate la 44,6 milioane lei), trecerea autobuzelor pentru transportul in comun din municipiul Ploiesti pe functionare cu GPL (22,3 milioane lei), achizitionarea de microbuze si autobuze pentru transportul elevilor din comunitatile rurale si a sportivilor din unitatile din invatamantul preuniversitar la competitiile interne si internationale (90,3 milioane lei).

  Romania primeste certificate de emisii de gaze cu efect de sera intrucat este semnatara a Protocolului de la Kyoto, al carui scop este reducerea poluarii.

  Companiile care primesc certificatele le pot vinde altor producatori de energie care polueaza mai mult decat au estimat. Banii obsinuti din vanzarea certificatelor trebuie investiti exclusiv in tehnologii mai putin poluante.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *