Ministerul Mediului intentioneaza sa lucreze la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor

Ministerul Mediului intentioneaza sa lucreze la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor
Ministerul Mediului intentioneaza sa lucreze la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor

In cadrul intalnirii oficiale a Ministrului Mediului Attila Korodi cu ambasadorul Frantei in Romania Philippe Gustin, acesta a facut cunoscuta intentia Ministerului Mediului de a lucra la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor, subliniind, in acest context, importanta si utilitatea experientei specialistilor francezi, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Mediului.

In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte legate de relatiile bilaterale dintre cele doua tari, precum si teme europene de actualitate. Cei doi oficiali au apreciat, in mod egal, “buna colaborare in cadrul parteneriatului strategic dintre cele doua tari”, precum si faptul ca statul francez a pus la dispozitia Romaniei expertiza pe care o detine in domeniile gestionarii deseurilor, canalizarii.
Temele europene discutate au vizat perioada de alocare financiara 2014-2020, cu referire la prioritatile MMSC (Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice) pe parte de proiecte, pachetul Energie – Clima si Conferinta de la Paris, din 2015.
Korodi a declarat: “In privinta exercitiului financiar 2014-2020, prioritatile MMSC nu se schimba, vom continua investitiile in infrastructura de mediu – epurarea apelor uzate si alimentarea cu apa potabila, managementul integrat al deseurilor. Se va continua intr-un ritm alert partea de consolidare a digurilor / barajelor pentru protejarea impotriva inundatiilor si vom acorda o atentie deosebita decontaminarii siturilor poluate istoric. De asemenea, va exista un capitol dedicat protejarii si refacerii biodiversitatii in contextul implementarii Retelei Natura 2000. Un element de noutate va fi faptul ca se vor face investitii si in interiorul siturilor Natura 2000, in infrastructura de sustinere a managementului siturilor, pe langa aprobarea Planurilor de Management”.
     Ministrul a reiterat sprijinul pentru organizarea de catre Franta a Conferintei Partilor la Conventia Cadru a ONU privind Schimbarile Climatice din 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente