Pistele din Cluj, cosmarul biciclistilor

  0
  404
  Pistele din Cluj, coşmarul bicicliştilor
  Pistele din Cluj, cosmarul biciclistilor

  Au crescut temperaturile si tot mai multi amatori de biciclete au iesit in oras. Din pacate situatia pistelor pentru biciclete nu s-a imbunatatit – mai mult, in unele zone acestea sunt inutilizabile.

  „Aproape inutilizabile, mai ales cu lucrarile astea la tramvaie sunt incarcate si de masini… E foarte greu de circulat, facem slalom printre masini. Mai in siguranta e sa circuli pe strada”, a declarat un clujean.

  „Majoritatea pistelor de biciclete din Cluj nu-si merita numele pentru ca nu sunt facute la standarde, majoritatea sunt prea inguste, fara continuitate, cu obstacole, nu formeaza o retea coerenta”, a declarat Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

  Reprezentantii municipalitatii spun ca problemele sunt temporare si ca acestea se datoreaza santierelor din oras.

  „Din nefericire pistele de biciclete sunt afectate de proiectele de investitii ale Primariei in curs de derulare si temporar multe dintre acestea nu pot fi utilizate, insa la finalul lucrarilor preconizate la sfarsitul lunii iunie 2012 vom avea din nou pistele accesibile, ba mai mult speram sa incepem si investitia de noi piste de biciclisti prin proiectul european de bike-sharing”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

  Pana atunci insa biciclistii trebuie sa fie cu ochii in patru.

  „Multa prudenta, atentie pentru ca nu toti participantii la trafic le acorda respectul cuvenit, se poate circula si in siguranta in Cluj cu bicicleta, dar necesita multa atentie si experienta, pana cand autoritatile locale vor rezolva prblema de infrastructura astfel incat circulatia cu bicicleta in Cluj sa fie o normalitate”, a declarat Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

  Proiectul european prevede achizitia a 540 de biciclete, construirea de statii de inchiriere si aproape 15 kilometri de piste, fiind estimat la peste 2,8 milioane de euro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.