Prima centrala electrica hibrida din lume care combina energia geotermala cu cea eoliana

0
679
Au început lucrările la centrala geotermală "Bagnore 4" din Toscana
Prima centrala electrica hibrida din lume care combina energia geotermala cu cea eoliana

Prima centrala electrica hibrida din lume care combina capacitatea de generare continua a energiei geotermale de entalpie medie, in ciclu binar, cu varful capacitatii energiei solare, are acum 26 MW.

Compania Enel pentru energii regenerabile, Enel Green Power, activand in America de Nord prin sucursala Enel Green Power North America, a extins capacitatea centralei solare Stillwater conectate la o centrala geotermala in ciclu binar.
Astfel, capacitatea fotovoltaica a acestei centrale inovatoare din regiunea Churchill, Nevada, a crescut de la 24 MW la 26 MW. Centrala are de asemenea o capacitate geotermala de 33 MW. Este prima centrala electrica hibrida din lume care combina capacitatea de generare continua a energiei geotermale de entalpie medie, in ciclu binar, cu varful capacitatii energiei solare, permitand o mai buna acoperire a nevoilor clientilor NV Energy. NV Energy .
Centrala solara va genera circa 43 milioane kWh de energie curata pe an, acoperind nevoia de electricitate a peste 16.000 gospodarii americane si evitand emisii de circa 30.000 tone CO2 anual.
Combinand doua tehnologii pentru a produce electricitate din surse regenerabile in aceeasi locatie nu doar creste generarea de energie cu zero emisii (care, in acest caz, va depasi 200 milioane kWh/an, evitand emisii de CO2 de circa 140.000 tone anual), dar si face posibila utilizarea aceleasi infrastructuri, de exemplu linii electrice de interconectare, reducand astfel si mai mult impactul asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.