Pitestiul, un pic mai curat

  0
  518

  Ieri, pe fundatura Nicolae Balcescu din Pitesti a fost agitatie mare. Executorul Eugen Fieraru a pus in aplicare o hotarare judecatoreasca prin care un teren de 2.500 de metri patrati reintra in posesia vechiului proprietar. Cei care, dupa parerea instantei, ocupasera abuziv terenul sunt sotii Florea si Maria Popa. Cei doi s-au judecat multi ani pentru a dobandi dreptul de proprietate pe aceasta suprafata insemnata de teren.

  Sotii Popa sustin ca au ocupat suprafata de circa 8.000 de metri patrati pe vremea cand aici erau doar balarii si gunoaie. L-au muncit peste trei decenii si l-au ingrijit. O parte din suprafata a fost evacuata silit in urma cu circa o luna. Ieri a venit randul ultimei bucati de pamant sa fie atribuita celor care au avut castig de cauza in instanta.

  Sotii Florea si Maria Popa transformasera locul intr-un adevarat focar de infectie. Cei doi strang diverse materiale reciclabile de prin gunoaie si le aduc in zona. De-a lungul anilor au ajuns sa depoziteze mormane de bidoane din plastic, de textile si cartoane pe suprafata ce trebuia evacuata ieri. De aceea, noii proprietari, pentru a putea intra in posesia terenului, au fost nevoiti sa plateasca la Salubritate si la alte firme private bani buni pentru ridicarea gunoaielor.

  Daca pana acum, la fiecare evacuare, sotii Maria si Florea Popa reactionau violent si opuneau rezistenta la vederea executorilor judecatoresti, ieri intreaga operatiune s-a derulat in liniste. De altfel, cei doi nu si-a facut deloc aparitia. Oamenii care-i cunosc spun ca femeia este plecata sa stranga noi materiale reciclabile, iar Florea Popa sta ascuns in casa.

  Executorul judecatoresc Eugen Fieraru a cerut sprijinul jandarmilor si politistilor pentru a putea pune in aplicate evacuarea fara probleme, stiindu-se comportamentul sotilor Popa in astfel de situatii. Forte de ordine importante s-au deplasata in zona, dar nu a mai fost nevoie ca ele sa intervina. In schimb, au supravegheat zona pana cand gunoaiele au fost ridicate.

  Muncitorii au ridicat din zona peste 20 de tone de gunoaie, fiind incarcate mai mult de cinci camioane de deseuri. Locatarii din zona au fost fericiti cand au vazut ca locul a fost degajat si mirosul pestilential a disparut, odata cu muntii de gunoaie. Ramane ca noii proprietari sa-si recupereze de la sotii Popa banii achitati la Salubritate pentru ridicarea gunoaielor.

  Sursa: Cotidianul Top

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.