Plajele luxosului Dubai, confruntate cu scurgeri reziduale

  0
  521

  Plajele Emiratelor Arabe Unite atrag turistii carora le lipseste marea, soarele si nisipul. Dar reputatia lor a fost patata de poluarea unei plaje din Dubai, murdarita vara trecuta de continutul foselor septice, arata AFP.
  dubai
  In replica, Asociatia Mediului din Emirate, un ONG local, a lansat programul Pavilionul Albastru, o initiativa voluntara care le cere participantilor – plaje publice si private – sa se conformeze unei serii de criterii internationale.

  „Turistii vor prefera plajele certificate prin Pavilionul Albastru deoarece este un semn de securitate si de protectie a mediului. Ele vor gazdui mai multi turisti si vor fi mai bine intretinute”, a explicat coordonatoarea programului, Maisoun al-Sharif.

  Poluata de continutul foselor septice

  Locuitorii si turistii din Dubai au fost cuprinsi de panica in urma cu sase luni, cand o parte a unei plaje a fost acoperita de continutul foselor septice, ceea ce a dus la inchiderea sa timp de o luna si jumatate. Analizele efectuate la sfarsitul lunii ianuarie au relevat ca apa era in continuare contaminata.

  Iar specialistii considera ca vor mai trece intre cinci si sapte ani pana cand plaja va redeveni ceea ce era in urma cu un an.

  Sistemul de certificare Pavilionul Albastru va impune un control asemanator celui care se face pentru luxoasele hoteluri de cinci stele.

  Se spera ca aceasta masura va duce la cresterea numarului de turisti care vin in Dubai, mai ales deoarece emiratul este atins de criza financiara mondiala.

  Lipsa retelelor de canale de scurgere pentru apa menajera

  Exista insa o problema: anumite infrastructuri din Dubai, care a cunoscut un boom imobiliar in ultimii sase ani, nu au urmat dezvoltarea urabana rapida.

  „Problema este legata de lipsa retelelor de canale de scurgere pentru apa murdara”, a explicat Mohammed Abdel Rahman Hassan, seful departamentului Mediului Marin de la municipalitatea din Dubai. Situatia este aceeasi si pentru alte membre ale Federatei Emiratelor.

  Recent, autoritatile federale si municipale au luat masuri pentru a supraveghea plajele: patrule de inspectie si prelevari de apa si de nisip pentru o analiza trimestriala.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.