Planetele din spatiu pe care este cel mai probabil sa fie descoperite forme de viata extraterestra

  Planetele din spatiu in care este cel mai probabil sa fie descoperite forme de viata extraterestra

  Portalul Space.com a realizat o selectie a locurilor din spatiu in care este cel mai probabil sa fie descoperite forme de viata extraterestra. Toate acestea fac parte din sistemul nostru solar.

  1.Enceladus. Este una dintre lunile lui Saturn si are in emisfera sudica mai multe gheizere. La suprafata, apa este inghetata, dar astronomii cred ca in interiorul planetei exista rezervoare de apa lichida care este ferita de inghet prin interactiunile gravitationale dintre Enceladus si celelalte luni ale lui Saturn.

  2.Titan. Cea mai mare luna a lui Saturn este singurul loc din sistemul solar in care au fost observate lacuri lichide. Acestea nu contin apa, ci etan si metan, gaze naturale lichide. In ciuda temperaturilor extrem de scazute de pe Titan (sub -179 de grade celsius), o sonda spatiala a ajuns in 2005 in acest loc. Tot o sonda care va avea capacitatea de a explora lacurile de pe Titan ar avea posibilitatea de a confirma prezenta unor forme de viata extraterestra.

  3.Marte. Aceasta planeta ramane unul dintre locurile in care foarte multi oameni cred ca se afla extraterestri. Pe suprafata planetei au aparut mai multe linii negre ce ar putea fi rezultat in urma topirii apei sarate inghetate ce este posibil sa se afle sub scoarta planetei.

  4.Europa. Pe luna lui Jupiter exista mai multa apa decat in toate oceanele Pamantului. Aceasta este insa acoperita de un strat extrem de gros de gheata si este foarte greu sa preiei o proba din apa de pe Europa. Daca s-ar putea face acest lucru, nu este exclus sa fie descoperite organisme vii.

  5.Venus. Un astronom american sustine ca, desi temperaturile de la suprafata planetei ating si 454 de grade celsius, in atmosfera lui Venus temperaturile sunt tolerabile. Astfel, reactiile chimice care au loc intre dioxidul de sulf si monoxidul de carbon ar putea permite supravietuirea unor microbi plutitori.

  6.Callisto si Ganymede. Si pe aceste doua luni ale lui Jupiter este posibil sa existe oceane lichide ingropate insa la o adancime de peste 100 de kilometri.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *