Esti martorul unei taieri ilegale de copaci? Raporteaz-o AICI!

Esti martorul unei taieri ilegale de copaci? Raporteaz-o AICI!

Miercuri a fost demarata prima campanie nationala, de raportare a taierilor de paduri. Avem o aplicatie, unica in lume, in care oricine va putea semnala o zona despadurita pe care o vede accidental. Voluntarii vor verifica daca arborii au fost doborati legal. In caz contrar, vor anunta autoritatile, scrie site-ul Stirilor Pro Tv.

Pe site-ul harta.plantamfaptebune.ro sunt deja semnalate cateva zone cu defrisari suspecte, gasite de voluntari. Insa, toti trebuie sa construim harta dezastrului. Padurea nu trebuie vazuta ca sursa de venit, ci de oxigen si viata.

Am ajuns sa pierdem 3 ha de padure in fiecare ora. Asa ca daca iesiti la plimbare, la picnic sau sunteti in vacanta si vedeti ca s-au mai pierdut niste vieti, raportati. Faceti poze, iar daca aveti GPS pe mobil, puteti introduce direct coordonatele. Echipa va incepe imediat verificarile.

Dupa ancheta fiecarui caz, voluntarii vor merge la Ministerul Mediului, la directiile silvice judetene si la inspectoratele silvice regionale care au drept de control si sanctiune. Harta taierilor de paduri este disponibila pentru toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *