Aproape o sută de triburi trăiesc pe pământ care nu doresc un contact cu lumea externă
Aproape o suta de triburi traiesc pe pamant care nu doresc un contact cu lumea externa

Aproape o suta de triburi traiesc pe pamant care nu doresc un contact cu lumea externa. Exista printre ele si triburi in care femeile alapteaza animale de padure, sunt care in 55 de mii de ani abia daca au intrat in contact cu oamenii, dar exista si triburi care erau pe cale sa se distruga datorita unor vizitatori bine-intentionati.
De ce ocolesc aceste triburi civilizatia umana?

Membrii tribului amazonian awa se afla intr-o relatie deosebita cu padurea si vietuitoarele de acolo. In majoritatea familiilor sunt mai multe animale decat oameni – ursi cu trompa, maimute, vultani etc. Puii lor sunt alaptati de femei si ii cara cu ele impreuna cu copiii lor. Animalele cum ajung la varsta de adult se intorc in salbaticie dar femeile le recunosc si mai tarziu dupa glasul lor.

Organizatia Survival International se ocupa de protejarea grupurilor de popor vechi, printre care si de salvarea triburilor awa.
Prin exploatarea forestiera si extinderea pasunilor pentru cresterea bovinelor se distrug locurile de trai ale acestui trib.
Situatia lor este atat de ingrijoratoare ca unii specialisti brazilieni vorbesc deja despre genocid si desfiintare. Conform unor aproximari exista 360 de awa cu care s-a luat deja legatura si vreo 80-90 ar mai putea trai in padurile care se micesc pe zi ce trece.

De ce se ascund acesti oameni? Pe Terra exista aproape o suta de triburi din America de Sud pana in Asia de sud-est. Majoritatea sunt descendentii unor supravietuitori care s-au ascuns in paduri din cauza genocidului sau unor boli. Indienii din Amazonia de vest sunt de exemplu descendentii supravietuitorilor exploatarii cauciucului de la sfarsitul secolului 19. Altii s-au retras in paduri din fata primejdiei atacurilor inmultite.

Un asemenea masacru s-a intamplat in 1963, impotriva tribului cinta larga (in portugal cordon lat).
Antonio Mascarenhas Junqueira, conducatorul firmei de cauciuc Junqueira & Co. din Arruda, din avion mic arunca dinamita peste satul tribului iar masacrul a fost continuat de soldati infanteristi. Dupa Mascarenhas Junqueira, indienii il impiedicau in extindereea afacerilor si ar fi declarat inca dinaintea actiunii: “Acesti indieni sunt paraziti si nerusinati. E timpul sa-i exterminam pe acesti raufacatori.” (Va urma)
http://www.survivalinternational.org/films/awa-pets

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here