Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Gaesti

România, coda?a Europei la reciclarea de?eurilor electrice ?i electronice
Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Gaesti

Orice echipament electric, odata devenit inutilizabil, se transforma intr-un deseu

Bucuresti, 18 mai 2012: Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec deschide un nou centru de colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) la Gaesti, ca parte a Retelei Nationale de Colectare. Aceasta marcheaza cea de-a patra inaugurare a unui astfel de serviciu in mai putin de o luna, dupa deschiderile centrelor din Sinaia, Alba Iulia si Alexandria.

“ Colectarea selectiva si reciclarea DEEE-urilor ar trebui sa constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi, dat fiind caracterul nociv al acestora: de 10 ori mai mare decat cel al deseurilor menajere. Continuam extinderea in forta a acestor centre, tocmai pentru a oferi tot mai multe variante de debarasare corecta, respectarea legislatiei in vigoare, dar si a mediului inconjurator.”, a declarat Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Noul centru de colectare din Gaesti este functional incepand de vineri, 18 mai, data de la care locuitorii orasului si cei din proximitatea acestuia au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice si electronice, prin aducerea lor la centrul din Str. Prof. Stancu, in fiecare miercuri, intre orele 15 – 18 si sambata, intre orele 9 – 13.

De asemenea, persoanele fizice si juridice au la dispozitie un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasa, prin comanda la numerele de telefon 0733 601 741, 0786 669 319 si 0724 379 242 .
“Este un nou pas in modernizarea orasului nostru. Dincolo de alinierea la norme si standarde europene de mediu, facem un gest important pentru comunitate, un efort comun pentru a pastra mediul curat.”, a declarat Prof. Alexandru Toader, Primar Gaesti.
Odata cu deschiderea centrului de colectare, vor fi amenajate 3 puncte de colectare provizorii, in Parcul central, Piata Sf. Ilie si in fata Primariei (str. 13 Decembrie, nr. 102A). Fiecare deponent va primi un talon de participare la tombola, in cadrul careia pot castiga unul dintre premiile oferite de partenerul Arctic.
“Compania Arctic este si de aceasta data alaturi de RoRec, prin sustinerea unor noi actiuni menite sa creasca infrastructura de colectare DEEE, dar si pentru a atrage o data in plus atentia asupra reciclarii DEEE, un gest atat de necesar pentru bunastarea fiecaruia dintre noi.”, au declarat reprezentantii Arctic, unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei RoRec.
Premierea voluntarilor si extragerea castigatorilor tombolei cu premii oferite de partenerul Arctic vor avea loc vineri, 18 mai, incepand cu ora 19.00, in Parcul Central, in prezenta autoritatilor locale. Evenimentul va include si un concert sustinut de Nicola.
Reteaua Nationala de Colectare DEEE RoRec (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.
Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *