Plantam fapte bune in Romania: padure de goruni, pusa in calea alunecarilor de teren

Direc?ia Silvic? Satu Mare pune la dispozi?ie circa 100.000 de puie?i pentru plantarile de toamna
Plantam fapte bune in Romania: padure de goruni, pusa in calea alunecarilor de teren
Plantam fapte bune in Romania: padure de goruni, pusa in calea alunecarilor de teren

Se intampla in acest weekend, in comuna salajeana Valcau de Jos, unde voluntari motivati de Fundatia Agapis si „Plantam fapte bune in Romania” vor planta 2.500 de puieti de gorun pe un teren degradat, in pericol de alunecare, din extravilanul comunei. STIRI PE ACEEASI TEMĂ PSD-istii pleaca in capitala pentru a-si alege noua conducere.

Potrivit informatiilor primite de la presedintele Fundatiei Agapis, Alin Prunean, la actiunea de planatre sunt asteptati sa actioneze 50 de voluntari din Zalau si membri ai comunitatii locale pentru a impaduri o suprafata de 0,5 hectare. Actiunea de plantare va contribui la solutionarea unei probleme reale cu care se confrunta populatia din Valcau de Jos si va fi urmata de ingrijirea puietilor plantati vara, respectiv de completarea plantarii, toamna.

Prunean spune ca actiunea de sambata reprezinta si extinderea la o scara mult mai mare a angajamentului luat de fundatie de a planta cate cinci stejari pentru fiecare produs „The Art of Dar” vandut. Este vorba despre produsul exclusivist lansat in octombrie anul trecut la Paris si care contine produsul dulce: miere de pe Valea Barcaului sau gem de pe Tarnava Mare, recipientul din sticla argintat, realizat manual si inseriat, lingurita de argint cu logo-ul zonei, suportul din stejar lustruit cu ceara de albine. Plantam fapte bune in Romania este o initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat, programata a se derula pe o perioada de 5 – 7 ani la nivel national.

Initiativa consta in actiuni de constientizare, semnalarea taierilor de paduri ilgale, plantarea pe terenuri publice care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere pana la reusita finala. Din 2011, Plantam fapte bune in Romania a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul carora au fost plantati peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de teren neproductiv (agricol degradat, cu risc de alunecare, care prezinta alunecari de suprafata sau de profunzime, care sunt afectate de fenomenul de desertificare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *