Plantari de salcie si plop pentru a salva cormoranii mici din Teleorman

0
712

Autoritatile de la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) din judetele Teleorman si Olt, alaturi de organizatia WWF Romania, organizeaza maine o actiune de plantari de puieti de plop si salcie pe terenuri degradate din zona Islaz-Teleorman, la confluenta Olt-Dunare, pentru a proteja speciile de cormoran mic si rata rosie, anunta Agerpres.

WWF este si beneficiarul coordonator al proiectului, printre ale carui obiective se numara crearea conditiilor favorabile de hranire si cuibarire pentru cele doua specii de pasari, dar si constientizarea publicului cu privire la necesitatea reconstructiei ecologice in arealul zonelor naturale protejate.

Actiunea face parte din proiectului cu finantare europeana „Conservarea transfrontaliera a speciilor de cormoran mic si rata rosie in siturile cheie din Romania si Bulgaria”.

Cititi AICI mai multe despre cormoranul mic, o specie pe cale de disparitie in Romania.

Nu mai putin de 50 de specii de mamifere, pasari si amfibieni se apropie de extinctie in fiecare an, din cauza impactului agriculturii extensive, al taierii padurilor, al supra-exploatarilor si al invaziei speciilor straine, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN). Cititi AICI mai multe informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.