Plase de pescuit, confiscate in Delta Dunarii

Plase de pescuit, confiscate in Delta Dunarii

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand patru cetateni romani care transportau cu doua ambarcatiuni plase de pescuit in lungime de 530 metri fara documente justificative.

In urma unei actiuni comune cu reprezentantii A.R.B.D.D. au mai fost ridicate in vederea confiscarii 15 plase tip monofilament in lungime de 375 metri.

In data de 19.01.2013, in intervalul orar 10.00 – 10.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sulina au actionat pe canalul Cardon unde au verifcat doua ambarcatiuni pescaresti tip lotca.

In prima barca neinmatriculata au fost identificati C.C. de 30 ani si C.P. de 34 ani care transportau doua setci tip ava in lungime de 103 metri si un ansamblu de plase tip monofilament in lungime de 136 metri.

In a doua barca au fost depistati C.I. de 41 ani si C.F. de 49 ani care transportau 11 setci tip ava in lungime de 291 metri si o cantitate de peste.

Cele patru persoane domiciliate in judetul Tulcea nu au putut prezenta documente justificative pentru detinerea uneltelor de pescuit comercial.

In data de 20.01.2013, in intervalul orar 08.00 – 13.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Chilia si reprezentanti ai A.R.B.D.D. au actionat pe canalul central de pe raza localitatii Periprava unde au gasti abandonate 15 plase tip monofilament in lungime de 375 metri.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii plasele in lungime de 900 metri, iar cantitatea de peste a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil.

Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de „detinerea de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” si „detinere a plaselor tip monofilament”, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *