Plasele de pescuit continua sa fie capcane mortale pentru delfinii din Marea Neagra

Plasele de pescuit continua sa fie capcane mortale pentru delfinii din Marea Neagra

Plasele de pescuit continua sa fie capcane mortale pentru delfinii din Marea Neagra.

ONG Mare Nostrum a identificat, de la inceputul anului si pana in prezent, 31 de delfini esuati pe plajele litoralului romanesc.

Majoritatea exemplarelor erau marsuini (specia Phocoena phocoena relicta), iar ceilalti erau delfini comuni (specia Delphinus delphis ponticus) si afalini (Tursiops truncatus ponticus).

In urma analizelor facute s-a constatat ca principala cauza care a stat la baza esuarilor o reprezinta prinderea accidentala a cetaceelor in plasele de pescuit.

Astfel, Mare Nostrum realizeaza, in prezent, demersurile necesare implementarii a cat mai multor dispozitive acustice pe plasele de pescuit pentru indepartarea delfinilor, in special in zona sudica a litoralului romanesc.

Totodata, continuand seria initiativelor pentru ocrotirea si salvarea delfinilor din Marea Neagra, echipa Mare Nostrum a initiat mai multe sesiuni de informare si constientizare a turistilor si localnicilor, a continuat si activitatea de colectare de date despre delfini, prin metoda fotoidentificarii, un proces care se desfasoara prin realizarea de observatii si fotografii ce surprind delfinii in habitatul lor natural iar pe 28 iunie, Mare Nostrum va organiza un curs practic cu privire la fotoidentificarea delfinilor ca si metoda de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *