Plasele pescaresti au facut 6 victime! Sase pui de delfin, gasiti morti pe plaja din apropierea Camping Lebada

Mare Mostrum. Educa?ie pentru Marea Neagr?

In decursul dupa-amiezei de ieri, echipa ONG Mare Nostrum s-a deplasat pe plaja din zona Camping Lebada, in urma unei sesizari facute de un constantean. La fata locului, au descoperit 6 pui de delfin, esuati la mal. Puii erau la distanta de 100-200 m unul de altul si se aflau in stare de descompunere. Se pare ca delfinii au esuat din cauza plaselor pescaresti.

Problema pescuitului in prohibitie, asupra careia ONG Mare Nostrum atrage atentia constant, a mai facut 6 victime. Este vorba despre 6 pui de delfin, din specia marsuin. Acestia au esuat  pe o plaja din aproprierea Camping Lebada, unde colegii nostri i-au gasit in stare de descompunere.

Dupa primele cercetari efectuate de echipa ONG Mare Nostrum, cauza mortii celor 6 pui o reprezinta plasele pescaresti, in care acestia au ramas prinsi si s-au inecat.
Pentru multi, poate ca acesti 6 delfini esuati nu reprezinta un numar mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezinta o cifra alarmanta, in conditiile in care marsuinii sunt o specie pe cale de disparitie in Marea Neagra. Doar luna aceasta am raspuns la 19 apeluri de urgenta cu privire la cetacee esuate, toate fiind cazuri in care nu am mai putut face nimic in afara de a constata cauza decesului. Nu este normal si noi, singuri, ca si ONG, fara sustinerea partenerilor sau a comunitatii, nu putem face mult in acest sens”, spune Marian Paiu, coordonator proiect ONG MARE NOSTRUM.

Astazi, in cadrul Masa Rotunda a Consiliului Consultativ pentru Marea Neagra- BISAC , ONG Mare Nostrum va ridica din nou aceasta problema, in speranta ca autoritatile abilitate vor lua masuri drastice in ceea ce priveste pescuitul in prohibitie si utilizarea plaselor pescaresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *