Ploile au scos praf radioactiv din minele de uraniu

  0
  569

  Desi analizele facute indica un nivel de radiatii nepericulos pentru om,in zonele afectate nu exista animale salbatice.mine de uraniu

  Minele de Uraniu din zona Orastie, judetul Hunedoara, exploatate in timpul regimului comunist si inchise la inceputul anilor „80, otravesc din nou solul si apele comunitatilor aflate la poalele muntilor Orastiei. Comisarii Garzii de Mediu cunosc situatia si confirma poluarea cu uraniu, dar spun ca masuratorile si testele efectuate arata ca nu se atinge nivelul de radiatii care ar pune viata oamenilor in pericol. Localnicii sunt de alta parere si spun ca nimic nu mai traieste in apele lor din cauza minelor.

  n Muntii Orastiei au fost deschise, in perioada regimului comunist, mai multe exploatari miniere de uraniu, care, dupa exploatare, au fost inchise deficitar. Lucrarile de conservare si inchidere au fost efectuate atat de prost, incat la mai bine de 25 de ani de cand s-a scos ultima cupa de roca din mina, solul si apele din zona sunt otravite zilnic.

  Inchiderea minelor de uraniu s-a realizat prin metoda prabusirii, insa nu s-a facut si o ecologizare a perimetrelor miniere. Asa s-a ajuns in situatia ca, in prezent, unele guri de mina au fost redeschise si se poate patrunde in interior, iar apele din galerii care spala minereurile de uraniu ajung in raurile de la poalele muntilor.

  Citeste articolul Ploile au scos praf radioactiv din minele de uraniu integral in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.