Acoperisuri pentru case din cutii de iaurt

0
1120

Un om de afaceri german ne preda lectia reciclarii deseurilor si ne invata sa ne acoperim casele mai eficient.acoperis ecologic

Ulrich Brunhuber se ocupa cu reciclarea deseurilor de peste 25 de ani. Printre cele mai inedite produse ale firmei sale sunt tiglele pentru acoperisuri facute din reciclarea cutiilor de iaurt. Aceste tigle sunt dotate cu panouri fotovoltaice, rezultatul final fiind un acoperis ecologic 100%. Omul de afaceri german este interesat de piata din Romania si se lupta cu prejudecatile autohtone.

Adevarul: – Cum ati aju-n-s sa produceti aceste acoperisuri?

Ulrich Brunhuber: – De la inceputul anilor „80, in Germania, s-au reciclat un numar din ce in ce mai mare de deseuri, de la cele industriale la cele menajere. Din cele de plastic producem mai intai granule si pulberi, care apoi sunt inglobate in diverse tipuri de materiale de constructii. Unele ajung chiar in industria de automobile. Pe de alta parte, facem si produse realizate exclusiv din anumite deseuri, cum ar fi cele din deseurile de plastic, sticle si folii.

Interesul nostru este sa obtinem produse care nu numai ca inlocuiesc alte materiale si materii prime, ci sunt chiar mai bune decat acestea. Acest lucru este usor de observat in cazul tiglelor din material plastic reciclat, indiferent daca au sau nu celule fotovoltaice integrate, pentru ca ele depasesc din multe puncte de vedere acoperisurile clasice, din tigle ceramice.

In cazul tiglelor care au si celule fotovoltatice integrate, avantajul este ca acoperisul produce el insusi energie, fiind – prin urmare – de doua ori ecologic. La mijlocul anilor „90 am primit pentru acest proiect, impreuna cu regiunea in care ne desfasuram activitatea, premiul german pentru mediu ca recunoastere a activitatii inovative in munca de sortare si refolosire a gunoiului.

Premiul ne-a fost inmanat de ministrul mediului personal, care atunci era chiar actualul cancelar al Germaniei, dna Angela Merkel. Intre timp am implementat aceste acoperisuri in toate regiunile Germaniei, cererea fiind atat de mare incat acum reciclam ambalaje nu numai in Germania, ci si in Austria si India.

Citeste articolul Acoperisuri pentru case din cutii de iaurt integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.