PNL Azuga se opune barajului propus de Tariceanu

Considerand ca toate celelalte partide reprezentate in Consiliul Local Azuga urzesc impotriva lor un scenariu menit sa-i discrediteze, membrii organizatiei locale a Partidului National Liberal doresc sa dezminta zvonul potrivit caruia ei ar “sustine planurile de amenajare a lacului de acumulare pe paraul Azuga”.

Florin Suica, presedintele PNL Azuga, spune ca, recent, de cand discutia privind construirea barajului pe Valea Azugii a fost repusa pe tapet de Guvern, adversarii politici din celelalte partide au incercat sa acrediteze ideea ca liberalii din Azuga s-ar afla si ei printre sustinatorii planurilor propuse de executivul condus de Calin Popescu Tariceanu.

“E adevarat ca guvernantii liberali doresc amenajarea acestui baraj, insa liberalii din Azuga se opun – spune Suica. Noi ne impotrivim ferm acestui proiect, mai ales ca amplasa-mentul lacului de acumulare se suprapune zonei in care admi-nistratia locala doreste sa realizeze o noua statiune de iarna – “Stevia”. In plus, credem ca datele pe care reprezentantii Ministerului Mediului si cei ai Apelor Romane le-au prezentat in momentul sustinerii acestui proiect sunt neconforme cu realitatea. Acestia au spus ca “nici Azuga, nici Busteniul, nici Sinaia n-au apa”, ceea ce este complet fals. Desi in unele dintre aceste statiuni pot exista neajunsuri in ceea ce priveste alimentarea cu apa, ele pot fi rezolvate prin solutii mult mai putin costisitoare. De asemenea, pentru comuna Cornu, apa ar putea fi asigurata din barajul Paltinu. Singurele orase care, intr-adevar, duc lipsa de apa sunt Comarnic si Breaza. Or, sa cheltuiesti 100 de milioane de euro si sa compromiti planurile de dezvoltare a unei noi statiuni doar pentru a asigura apa la Comarnic si la Breaza este o idee care contravine oricaror criterii economice. Mai mult decat atat, se spune ca doar barajul va fi realizat cu bani de la bugetul de stat; aduc-tiunile si statia de tratare trebuind ame-najate pe spezele comunitatilor locale. Cum sa acceptam noi grevarea bugetului orasului Azuga pe urmatorii 30 de ani pentru ca nu au apa localitatile Comarnic si Breaza?”, se intreaba seful organizatiei PNL Azuga.

Acesta spune ca, in eventualitatea in care s-ar dori neaparat sa se construiasca un lac de acumulare pe Valea Superioara a Prahovei, el ar putea fi amenajat pe cursul unui parau apropiat, Valea Fetii – situat pe teritoriul administrativ al localitatii Busteni.

In schimb, au obtinut bani pentru spital

Pentru a pune capat “acuzatiilor care li se aduc”, liberalii doresc sa aminteasca si una dintre realizarile recente despre care sustin ca li se datoreaza – obtinerea unei finantari pentru modernizarea cladirii spitalului din Azuga: “Gratie relatiei noastre apropiate cu un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, Guvernul a acordat Consiliului Local 8,1 miliarde de lei vechi pentru reno-varea Spitalului de Traumatologie si Ortopedie din Azuga. Banii vor fi folositi pentru refacerea acope-risului, montarea de geamuri de tip termopan, inlocuirea instalatiei de incalzire centrala si izolarea peretilor exteriori.

Anterior, Consiliul Local Azuga acordase alte 3,8 miliarde de lei vechi pentru renovarea spitalului, inclusiv pentru amenajarea unui Centru de Primiri Urgente, insa cele 8,1 miliarde de lei nu mai puteau sa fie suportate tot de la bugetul localitatii… Ar fi fost prea mult pentru posibilitatile finan-ciare ale orasului nostru”, spune Suica, declarand ca lucrarile de modernizare de care va beneficia cladirea spitalului sunt cele pe ca-re managerul unitatii sanitare le-a cuprins intr-o nota de fundamenta-re trimisa Consiliului Local Azuga.

Sursa: Ziarul de Prahova

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente