La Moinesti a fost demarat proiectul de colectare selectiva a deseurilor

La Primaria Moinesti a fost predata ieri, documentatia proiectului tehnic de executie in vederea achizitiei lucrarilor la proiectul de colectare selectiva a deseurilor.

Acest proiect mai include si un centru de valorificare si optimizare a transportului deseurilor in arealul Moinesti si a comunelor invecinate respectiv, Zemes, Magiresti, Poduri si Solont. “Intr-un astfel de proiect trebuie sa ne implicam nu numai noi, autoritatile locale, dar si cetatenii orasului si zonei invecinate. Atunci vom scapa de poluare, resursele vor fi protejate, iar costurile de salubrizare se vor reduce substantial”, ne-a declarat Iustina Petecuta, directorul Directiei de Investitii din cadrul Primariei.

Aceasta a mai precizat ca valoarea investitiei obtinute prin Programul Phare este de 900.000 de euro, din care 722.000 euro sint fonduri nerambursabile, iar restul sint asigurate prin cofinantare de la bugetul local. In 2006, din cele patru proiecte cu finantare europeana in domeniu, trei au fost recomandate spre contactare, la Moinesti, Comanesti si Tirgu Ocna, in timp ce in toata regiunea Nord-Est au fost doar sapte proiecte. Valoarea totala a celor trei proiecte derulate este de 2,5 milioane de euro.

Sursa: Ziarul de Bacau

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente