Array

Politistii hunedoreni au primit biciclete electrice 19 noiembrie 2012

Politistii hunedoreni au primit biciclete electrice 19 noiembrie 2012

Politistii din judetul nostru sunt primii din tara care beneficiaza de biciclete electrice in cadrul unui proiect pilot, denumit „Parteneriat pentru mobilitate”. Oamenii legii incearca, prin folosirea acestor biciclete, sa economiseasca combustibilul si sa polueze mediul mai putin.

Pentru ca anul 2012 este declarat Anul Mobilitatii, Asociatia Internationala a Politistilor – regiunea Hunedoara si-a aratat sprijinul fata de activitatea oamenilor legii din judet, prin echiparea acestora cu trei biciclete electrice E-bike. Acestea au fost donate de catre Eurosport DHS, iar obiectivul utilizarii lor in activitatea oamenilor legii este acela de a creste mobilitatea, de a economisi combustibil si de a polua mai putin. Politistii neoperativi pot folosi bicicletele electrice in deplasarile de rutina in interes de serviciu, pe raza municipiului Deva, pentru a transporta corespondenta sau a inmana citatii procedurale unor persoane din localitate, pentru a realiza deplasari curente in interiorul inspectoratului sau intre sediul IPJ si cel al Politiei Municipale.

Aceste biciclete electrice pot atinge viteza de 25 km/h, au o autonomie de 50 km, sunt propulsate de acumulatori electrici si reprezinta o alternativa „verde” la autoturismele de serviciu, consumatoare de combustibil poluant. Politistii hunedoreni spun ca au adoptat aceasta alternativa prietenoasa cu mediul (n.r. eco-friendly), cu scopul de a promova modelul european de transport ecologic in municipiul Deva si pentru a fi ei insisi un exemplu pentru comunitate. Daca proiectul se dovedeste eficient, el va fi extins si in alte municipii din judet.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente