Colectare selectiva 2.0 in Laboratorul Verde al Reciclarii

Colectare selectiva 2.0 in Laboratorul Verde al Reciclarii

Laboratorul Verde al Reciclarii a ajuns, zilele acestea, la Brasov, la Scoala Generala nr. 12 si la Scoala Generala nr.1, la peste 130 de elevi de clasa a III-a. In interiorul Laboratorului, cei mici au avut parte de o experienta didactica interactiva care i-a initiat in universul colectarii selective si al reciclarii deseurilor de ambalaje. Fiind un oras deosebit de receptiv la initiativele Eco-Rom Ambalaje, Brasovul a fost selectat si pentru aceasta activitate inovativa.

Laboratorul Verde al Reciclarii este un autocar modificat si adaptat pentru mintile curioase si inventive ale copiilor, venind in intampinarea lor intr-o formula high-tech, dinamica si prietenoasa. Cunoscand preocuparile celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experienta multimedia completa, stimulandu-le interesul fata de procesul de colectare selectiva printr-un joc de echipa pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectarii selective si a unui spot didactic in ceea ce priveste reciclarea de ambalaje.

Proiectul educational Laboratorul Verde al Reciclarii este realizat si finantat integral de Eco-Rom Ambalaje si dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Ministerul Mediului si Padurilor, reprezentand o premiera in Romania, in ceea ce priveste proiectele educationale. Programul este adresat copiilor din clasele a III-a, parintilor si cadrelor didactice, reprezentand o noutate atat din punct de vedere al continutului informational, cat si al formatului revolutionar pe care il propune: educatia experientiala.

Implicarea cadrelor didactice si a parintilor este o componenta esentiala a acestui proiect, intrucat acestia au un rol deosebit de important in educarea si responsabilizarea celor mici. Organizatorii incurajeaza mentorii copiilor sa exerseze colectarea selectiva atat la scoala, cat si acasa, ca un prim pas pentru protejarea mediului. In Brasov exista peste 200 de puncte de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje de plastic si metal, sticla si hartie, puse la dispozitia populatiei prin investitiile Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu Primaria Brasov si cu operatorii de salubritate Comprest S.A si Urban S.A.

In primul semestru al anului scolar 2012-2013, caravana Laboratorul Verde al Reciclarii va fi accesibil copiilor din 25 de orase din tara: Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Tulcea, Focsani, Iasi, Roman, Bacau, Sfantu Gheorghe, Brasov, Targu Mures, Medias, Sibiu, Cluj Napoca, Zalau, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Targu Jiu, Craiova, Alexandria, implicand peste 5000 de elevi, din 52 de scoli primare.
Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa accesati:
www.colecteazaselectiv.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente