Politia Rurala din jud. Vaslui va mentine ordinea pe biciclete

  0
  1005
  Poliţiştii locali suceveni, pe biciclete electrice cu celule fotovoltaice
  Politia Rurala din jud. Vaslui va mentine ordinea pe biciclete

  Politistii vasluieni vor folosi din nou bicicletele din dotare odata cu reinfiintarea posturilor comunale de la 1 septembrie, a anuntat, vineri, conducerea Politiei Judetene Vaslui, informeaza Mediafax. Folosirea bicicletelor de catre oamenii legii din Vaslui vine ca urmare a faptului ca numarul autospecialelor de interventie este prea mic comparativ cu nevoile politistilor.

  Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, cele 81 de posturi comunale ce vor functiona, de sambata, odata cu reorganizarea Politiei Rurale, vor trebui sa imparta un numar de 55 de autospeciale de interventie.

  Practic, asa dupa cum a anuntat conducerea IPJ Vaslui, vor fi foarte multe situatii in care va fi repartizata o masina la doua posturi de politie. Insa, pentru a trece peste aceasta mare problema a deplasarii agentilor in satele componente, sefii Politiei vasluiene le recomanda acestora sa dea jos bicicletele din podul posturilor de politie si apoi sa le foloseasca.

  „Odata cu reinfiintarea posturilor comunale, vor fi predate pe proces-verbal si acele biciclete care ne-au fost repartizate cu ani in urma. Noi speram sa le foloseasca politistii odata ce le vor prelua. Dar comoditatea este un al factor care ne caracterizeaza. Prea ne-am invatat cu fundul in masina„, a declarat, vineri, inspectorul-sef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

  Judetul Vaslui a primit in anul 2005, prin repartitie de la Inspectoratul General al Politiei Romane, un numar de 81 biciclete pentru tot atatea posturi comunale existente la acea vreme.

  Politistii vasluieni nu le-au folosit prea mult, motivand ca drumurile din mediul rural sunt degradate, ceea ce face aproape imposibila circulatia cu bicicletele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.