Pollutec 2010 – cel mai asteptat eveniment de mediu la nivel global

0
805
Pollutec 2010 – cel mai aşteptat eveniment de mediu la nivel global
Pollutec 2010 - cel mai asteptat eveniment de mediu la nivel global

Pollutec 2010 - cel mai asteptat eveniment de mediu la nivel global
Pollutec 2010 - cel mai asteptat eveniment de mediu la nivel global

Cea de-a 24-a editie a targului international de echipamente, tehnologii si servicii de mediu – Pollutec va avea loc intre 30 noiembrie si 3 decembrie la Lyon, Franta.

Targ de referinta la nivel mondial pentru specialistii din domeniul mediului, Pollutec Lyon va aduce laolalta timp de 4 zile toate tehnicile de prevenire si combatere a poluarii de toate tipurile si toate serviciile dezvoltate in directia conservarii mediului si implementarii dezvoltarii durabile.

Cea de-a 24-a editie Pollutec va reuni 2.400 de expozanti din 42 de tari si peste 75.000 de vizitatori sunt asteptati.

Acum mai mult ca oricand, targul isi confirma pozitia de capitala a mediului a lumii prin prezentarea celor mai bune echipamente, tehnologii si servicii inovative dintr-o  intreaga gama de sectoare, ca raspuns la dezvoltarea pietei. Tendintele editiilor anterioare sunt aprofundate, liniile de demarcatie dintre traditionalele sectoare ale mediului si energiei devenind din ce in ce mai putin vizibile.

Nu doar mare, ci complex

Mai mult decat o expozitie, Pollutec 2010 va reprezenta un forum pentru schimburi de idei si experiente. Editia din acest an a targului va include sectoare precum Aer, Analiza – Masurare – Monitorizare, Deseuri – Reciclare – Curatare, Apa si Apa Uzata, Energie, Cercetare, Inovare sau Sol/Subsol. Fiecare dintre aceste sectoare se va axa pe sub-teme cum ar fi „Tevi, Retele, Lucrari”, „Pompe, Armatura si Metri”, „Tratarea si managementul apei si  apei uzate – Re-utilizare”, in cazul sectorului de Apa si Apa uzata, sector ce acopera cea mai mare suprafata a targului.

Dimensiunile mari ale targului si complexitatea acestuia sunt demonstrate de cei nu mai putin de 700 de expozanti prezenti pe o suprafata de 40.000 m2 in cadrul sectorului de Apa / Apa uzata sau de cei 623 de expozanti ce ocupa 50.000 m2 in cadrul sectorului Deseuri – Reciclare – Curatare.

Sectoare precum Situri si soluri poluate si Managementul riscului si mediului, cu mai mult de 140 de expozanti in total, vor reuni cele mai noi produse pentru remedierea si siguranta siturilor. Va fi organizat totodata Forumul Riscurilor, Regulamentelor si Dezvoltarii Durabile ce se va axa pe prevenirea riscurilor industriale sau naturale si pe cele mai noi modificari legate de legislatie, certificari si alte standarde.

Situat la rascrucea dintre protectia mediului si combaterea schimbarilor climatice, sectorul Energie va ocupa o mare suprafata in cadrul targului, cu nu mai putin de 150 de expozanti concentrati pe mixul de energie, eficienta energetica a cladirilor si mobilitate durabila.

Reuniune globala la Pollutec

Europa, S.U.A, America Latina, Orientul Mijlociu, Africa, Asia… toate regiunile lumii vor fi prezente la Pollutec 2010. Aproximativ 30% dintre expozantii la targ provin din alte tari in afara de Franta. Cu 30 de companii prezente in toate sectoarele, Spania are o reprezentare puternica la targ, alaturi de cele 5 pavilioane regionale ale Germaniei si de cele 3 pavilioane ale Japoniei.

Potrivit organizatorilor, pe langa numarul mare de delegatii oficiale asteptate, cele mai mult de 300 de dezbateri si discutii ce vor avea loc in timpul targului raspund nevoilor expozantilor si vizitatorilor legate de noutatile din domeniul tehnologiilor si al legislatiei.

Locul unde inovatia este rasplatita

A devenit deja o traditie ca in cadrul Pollutec cele mai bune inovatii de-a lungul anului sa fie premiate. Astfel, castigatorii premiilor cum sunt cel pentru Certificarea serviciilor publice de colectare a deseurilor, Premiul pentru Companii si pentru Mediul Inconjurator, Premiul European pentru Inovatii pentru Mediul Inconjurator (EEP Award), Premiul pentru Tehnologiile Inovatoare pentru Mediul Inconjurator sau Trofeul pentru Eco-crearea standurilor vor parasi targul Pollutec insotiti nu doar de trofee ci si de recunoastere internationala a proiectelor prietenoase mediului.

Ana Voitinovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.