Cine va castiga European Environmental Press Award 2010?

Cine va câştiga European Environmental Press Award 2010?

Cine va castiga European Environmental Press Award 2010?
Cine va castiga European Environmental Press Award 2010?

A devenit deja o traditie ca in cadrul Salonului Pollutec sa fie decernat EEP Award, premiul pentru inovatie europeana in domeniul mediului de catre European Environmental Press, organizatie europeana ce reuneste reviste de mediu lider pe pietele din care provin.

Organizat pentru cel de-al 8-lea an consecutiv de catre EEP, in parteneriat cu Pollutec si in colaborare cu Federatia Europeana a Asociatiilor Profesionistilor de Mediu, obiectivul EEP Award este de a recunoaste eforturile companiilor europene ce imbunatatesc calitatea mediului prin tehnologiile de mediu inovative.

Etape in desemnarea castigatorilor

Premiul ce va fi decernat anul acesta pe 1 Decembrie la Lyon tine cont de criterii precum inovatia si progresul, problema de mediu pe care o solutioneaza si impactul la nivel european, disponibilitatea pe piata, responsabilitatea, calitatea si eficienta.

Propunerile pentru nominalizatii la EEP Award au fost realizate de catre reprezentantii din fiecare tara membra. Astfel, revistele membre EEP si-au desemnat propriile nominalizari, iar ulterior centralizarii facute de EEP, juriului alcatuit din jurnalisti, plus 3 membri ai Federatiei Europene a Asociatiilor Profesionistilor de Mediu i-a fost trimisa o lista de 33 de aplicanti. In urma analizarii listei, membrii juriului au acordat puncte, ajungandu-se la un numar de 10 nominalizati la EEP Award.

Iar pentru ca premiul se bucura de o recunoastere tot mai larga la nivel european, lupta dintre cei 10 nominalizati ramasi in cursa este cu atat mai stransa si mai importanta.         In ordine alfabetica, cele 10 inovatii din domeniul mediului provin din tari precum Belgia, Franta, Elvetia, Olanda, Portugalia si Norvegia.

1. Biorem Engineering, Belgia

Tehnologia inovatoare pentru tratamentul sedimentelor poluate in canalele navigabile lacuri si porturi poarta denumirea BioFloat.

2. Deprofundis SARL, Franta

Tehnologia Deprofundis Cool Generation Systems presupune utilizarea apei pentru racirea temperaturii si functionarea aparatelor de aer conditionat.

3. Eneftech, Elvetia

Procesul inovator de producere a electricitatii din caldura reziduala sau surse regenerabile este numit ENEFCOGEN.

4. Evodos B.V., Olanda

Evodos SPT 325 permite separarea particulelor suspendate foarte fine dintr-unul sau doua lichide cu densitati diferite.

5. Innovert, Franta

Sistemul de racire pasiva pe baza fundatiei cladirii capteaza aerul rece si il transfera in sistemul hidraulic din acoperis.

6. ISA-Intelligent Sensing Anywhere, Portugalia

Kitul iMeter promite sa ajute familiile sa isi micsoreze consumul de gaze, apa si lumina si sa isi reduca amprenta de carbon.

7. LombriTec eco-innovation, Franta

Tratamentul apei poluate organic prin lumbrifiltrare si lumbricompost este o noua eco-tehnologie pentru apa uzata din zonele urbane.

8. Plastinum Polymer Technologies B.V., Olanda

Marca inregistrata Blendymer produce revolutionarul termoplastic Infinymer sau co-polimerii hibrizi prin amestecul fluxurilor de reciclare a deseurilor mixte din plastic.

9. Norsk Biogass AS, Norvegia

Tehnologia numita BioSep permite despachetarea automata a deseurilor alimentare si indepartarea oricarui tip de ambalaj folosit pentru transportul acestui tip de deseuri.

10. Societe des Eaux de Marseille, Franta

Echipamentul industrial Klearsep utilizeaza membrane ceramice capabile sa produca apa tratata adecvat pentru a fi deversata in larg, reducand astfel volumul de apa ce trebuie tratat ulterior la tarm.

Ana Voitinovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *