„LET`S DO IT, ROMANIA” in judetul Neamt

0
411
“Let`s Do It, Romania!” s-a implicat activ in programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”
“Let`s Do It, Romania!” s-a implicat activ in programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

„Let”s do it, Romania!” reprezinta unul dintre cele mai ample proiecte nationale de implicare sociala, avand ca scop curatarea arealelor naturale ale tarii de deseuri intr-o singura zi – 25 septembrie 2010. Proiectul face parte dintr-o miscare internationala inceputa in anul 2008 in Estonia si continuata cu succes in anii urmatori in Letonia, Lituania, Portugalia si Slovenia.

In Romania campania si-a propus ca obiective curatarea de deseuri depozitate necorespunzator in ecosisteme naturale, mobilizarea si implicarea autoritatilor centrale pentru aplicarea de masuri si sanctiuni, precum si sensibilizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unui comportament responsabil fata de mediu.

La nivelul judetului Neamt proiectul a fost derulat atat in areale naturale limitrofe oraselor Piatra Neamt, Roman, Targu Neamt, Bicaz, Roznov cat si in localitati din mediul rural. Campania s-a bucurat de sprijinul urmatorilor parteneri: Institutia Prefectului – Judetul Neamt, Consiliul Judetean, APM Neamt, Inspectoratul Scolar Judetean, Administratia Nationala „Apele Romane” si Inspectoratul de Jandarmi – Neamt.

In ziua de 25 septembrie au participat 2.200 de voluntari care au reusit sa colecteze un numar de 4.450 saci de deseuri de pe teritoriul  judetului Neamt.

Campania s-a desfasurat si cu sprijinul acordat de catre administratiile publice locale din Piatra Neamt, Roman, Bicaz, Targu Neamt, Roznov, Alexandru cel Bun, Garcina,  Tarcau, Tamaseni,  Bodesti,  Cracaoani, Cordun, Horia, Pipirig, Girov,  Borca, Dumbrava Rosie, Petricani.

In Piatra Neamt au fost parcurse 6 trasee, coordonate de catre APM Neamt si Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt si ecologizate impreuna cu voluntari de la Inspectoratul de Jandarmi – Neamt, Colegiul National „Petru Rares”, Colegiul National de Informatica, Colegiul National „Calistrat Hogas”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Colegiul Tehnic (Forestier), Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto, Clubul turistic „Gheorghe Iacomi”.

Alte trasee din zonele apropiate municipiului Piatra Neamt au fost parcurse pe malul raului Bistrita in zona localitatii Cut, comuna Dumbrava Rosie, pe care a actionat personalul APM Neamt, sustinuti de primaria locala si pe raza comunei Alexandru cel Bun, unde s-au deplasat echipe formate din elevi ai Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, impreuna cu autoritatile locale si reprezentanti ai Politiei Piatra Neamt.

In Roman au fost stabilite mai multe trasee de-a lungul malurilor raurilor Moldova si Siret. Acestea au fost parcurse de voluntari de la Primaria Roman si SGA Roman, tineri de la 5 eco – patrule scolare de la liceele din oras, elevi de la Colegiul National „Roman Voda”, membri ai Asociatiei „People to People”si ai Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor. In total au participat 188 de voluntari si s-au strans 428 saci. In Bicaz au luat parte la aceasta actiune 106 voluntari care au colectat aproximativ 300 saci de deseuri.

In Targu Neamt 116 voluntari de la Colegiul National „Stefan cel Mare”, SGA Neamt si Primaria Tg. Neamt au colectat peste 400 de saci, iar la Roznov primaria a mobilizat peste 400 de voluntari care au actionat pe raza orasului si in zonele limitrofe.

APM Neamt a mobilizat in acest proiect si cateva unitati scolare colaboratoare:  Scoala cu clasele I-VIII Stanca Pipirig – structura Boboiesti nr.1, ECO-Scoala cu clasele I-VIII Horia, scolile cu clasele I-VIII din com. Girov, Grupul Scolar „Mihail Sadoveanu” Borca si Colegiul National „Stefan cel Mare” Tg. Neamt, care au actionat pe teritoriul administrativ unde functioneaza, cu sprijinul primariilor locale.

Ii asteptam alaturi de noi si la urmatoarele editii ale campaniei pe toti cei care doresc sa traiasca intr-un mediu mai curat, mai civilizat si mai sanatos!

Andrei Corduneanu – coordonator logistica, jud. Neamt

Diana Brumaru – consilier APM Neamt

Monica Isopescu – consilier APM Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.