„Protejam mediul prin miscare”

0
675
Mediu: evaluarea impactului asupra mediului este acum mai u?or de utilizat
Mediu: evaluarea impactului asupra mediului este acum mai ușor de utilizat
Protejam mediul prin miscare
Protejam mediul prin miscare

Sarbatorita in fiecare an in perioada 16 – 22 septembrie 2010, Saptamana Mobilitatii Europene este o initiativa  a Comisiei Europene pentru promovarea solutiilor de transport durabil in orasele europene si constientizarea publicului cu privire la beneficiile potentiale pentru mediu, sanatate si calitatea vietii.

Marcarea acestei initiative europene a devenit deja o traditie in municipiul Botosani, activitatile desfasurate anual fiind un prilej de constientizare si implicare a cetatenilor in ceea ce priveste renuntarea la mijloacele de transport poluante in favoarea unora prietenoase fata de mediu.

In acest an, pe langa actiunile obisnuite de inchidere a traficului pe b-dul Mihai Eminescu, punerea la dispozitie a unui vagon de tramvai gratuit pentru cetateni, concursuri pentru elevi, ore deschise in scoli, s-au desfasurat doua activitati in premiera ce nu ar fi fost posibile fara un efort comun al institutiilor si organizatiilor implicate.

Astfel, in ziua de 16 septembrie 2010 a avut loc un mars demonstrativ cu bicicletele organizat de Asociatia GEOS Botosani in colaborare cu APM Botosani si Primaria Municipiului Botosani. Actiunea la care au participat peste 150 de ciclisti profesionisti si amatori, de toate varstele a reprezentat un mesaj adresat botosanenilor referitor la avantajele mersului cu bicicleta atat pentru mediu cat si pentru sanatate.

Sub deviza „Protejam mediul prin miscare”, APM Botosani, in parteneriat cu  Primaria Municipiului Botosani, Directia pentru Sport si Tineret Botosani si asociatii sportive, a organizat pe bulevardul Mihai Eminescu – inchis pentru circulatia rutiera – o actiune dedicata legaturii dintre sport si protejarea mediului inconjurator

Cu aceasta ocazie, zeci de membri ai cluburilor si asociatiilor sportive din Botosani au realizat exercitii demonstrative de arte martiale, aerobic, sah, box, haltere, lupte, badminton, volei si baschet. Manifestarea a atras zeci de privitori care au aplaudat talentul si maiestria tinerilor sportivi.

Prin organizarea, in premiera in Botosani, a acestui eveniment, am dorit sa atragem atentia cetatenilor ca  exercitiile fizice, drumetiile si sportul in general, reprezinta o buna modalitate de a ne imbunatati sanatatea fizica si psihica pe de o parte si de a proteja mediul inconjurator, pe de alta parte.

Narcisa Dumitriu – APM Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.