POLUARE ACCIDENTALA CU PETROL PE RAUL SABAR

  0
  1161

  petrol rauIn localitatea Leordeni, judetul Arges, raul Sabar a fost poluat accidental cu produs petrolier, in urma avarierii unei conducte de transport apa sarata si petrol apartinand companiei Petrom.

  Administratia Nationala a Apelor Romane a anuntat ca suprafata afectata se intinde pe 15 kilometri lungime si un metru latime, informeaza NewsIn. Poluarea raului Sabar s-a produs luni, 28 ianuarie, in jurul orei 7.00, ca urmare a deversarii in rau a circa 500 l apa sarata si 400 l de petrol. Pentru inlaturarea substantelor poluante, conducerea ANAR a trimis pe teren inspectori teritoriali si echipe de interventie ale Directiei Apelor Arges Vedea.

  Echipele poluatorului SC Petrom S.A. si cele ale Agentiei Nationale Apele Romane au realizat zece baraje din paie si materiale absorbante in structura podului din localitatea Crangurile. In scopul curatirii malurilor, lucreaza 20 de persoane, care imprastie materiale absorbante. Poluarea a fost stopata la podul Crangurile, in jurul pranzului, dar actiunea de curatire continua pana la depoluarea completa a zonei.

  Cetatenii din Leordeni, Crangurile, Gura Foii si Gaiesti au fost avertizati asupra poluarii, interzicanduli-se adaparea animalelor. De asemenea, au fost prelevate probe de apa, dar nu a fost semnalata mortalitate piscicola. Compania petroliera SC Petrom SA, va fi amendata de catre Directia Apelor Arges Vedea, in conformitate cu Legea Apelor, cu minim 80.000 de lei, suma finala urmand sa fie stabilita ulterior, dupa finalizarea interventiilor de depoluare.

  Sursa: eTransport

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.