Poluare cu amoniac pe Dunare

  1
  558

  Un incident survenit luni la combinatul Donau Chem SRL Turnu Magurele a dus la poluarea cu amoniac a unui brat al Dunarii, cuprins intre malul romanesc si insula Sredniak, in dreptul comunei Ciuperceni din judetul Teleorman, a anuntat marti Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).
  poluare cu amoniac
  Poluarea a fost cauzata de descarcarea in apa Dunarii, timp ce aproximativ opt ore, a aproximativ 6-7 tone de amoniac, in urma blocarii pompelor de amoniac si carbamat, conform datelor initiale.

  „Nu s-a semnalat mortalitate piscicola dar, la suprafata apei, se puteau observa pesti ametiti, iar apa avea o culoare rosiatica. Poluarea a fost stopata la sursa si nu are impact transfrontalier”, se arata in comunicatul ANAR.

  Reprezentantii ANAR au explicat ca „la postul hidrometric Turnu Magurele, aval de bratul fluviului Dunarea unde a avut loc poluarea, debitul Dunarii este de peste 7.000 metri cubi pe secunda, iar acest debit poate asigura o dilutie suficienta, astfel incat efectele sa nu fie resimtite in aval”.

  In urmatoarele zile, ANAR va evalua calitatea apei, si va transmite daca mai persista urme de poluare sau nu, costurile de monitorizare urmand a fi suportate de poluator.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.