Poluare cu petrol pe Dunare, la Bazias

  0
  377

  Politistii de frontiera din Bazias au observat ieri-dimineata pe suprafata Dunarii o pata impresionanta de petrol ce intra in tara. Aceasta avea peste 200 de metri lungime si o latime apreciabila.

  Imediat au fost anuntate autoritatile de mediu si de la Apele Romane. Cu o salupa a Politiei de Frontiera, o echipa mixta condusa de comisarul Milotin Simonovici de la Garda de Mediu – Comisariatul Caras Severin, a pornit in inspectie. Au fost verificate portiuni ale Dunarii din zona Ostrov si pana la Berzasca si Sichevita.
  DESCOPERIRE

  Comisarul Simonovici spune ca „au mai fost descoperite urme de produs petrolier in zona Moldova Veche la mal, iar in zona Sichevita, desi nu se vede nimic din cauza valurilor mari, se simte un miros puternic de petrol”.
  El a precizat ca pata a fost disipata de vantul puternic si de ploaia abundenta din zona Clisurii. Nu a fost semnalata mortalitate piscicola. In prezent se cauta sursa de poluare si vinovatul, dar, avand in vedere locul de unde venea, exista posibilitatea ca pata sa provina din afara Romaniei, in amonte de Bazias.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.