Cormoranii, specie protejată, spaima piscicultorilor

Actiune de protejare a cormoranului pitic in Parcul National Portile de Fier

Specialistii din institutiile de protectia mediului desfasoara activitati de protejare a cormoranului pitic (Phalacrocorax Niger) in zona transfrontaliera de sud-vest a Romaniei, a declarat pentru AGERPRES directorul Parcului Natural ‘Portile de Fier’, Marian Jiplea. Potrivit sursei citate, in rezervatiile naturale Balta Nera, Ostrov si golfurile Dunarii se afla in implementare un proiect pentru conservarea si…

Citește mai departe

Ce cere Agentia de Mediu de la Chevron pentru a putea fora in zona Adamclisi

Firma de prospectiuni solicita avizul de mediu pentru un al treilea perimetru in judetul Constanta Agentia de Mediu solicita companiei Chevron sa analizeze mai cu atentie zonele unde intentioneaza sa faca prospectiuni. Dupa ce a obtinut deja avizul de mediu pentru a fora in doua zone, in perimetrul Vama Veche, intre localitatile Tufani (comuna Independenta)…

Citește mai departe

Calarasi: Un colt de rai, la un pas de disparitie

Un peisaj fascinant, cu o biodiversitate exceptionala si un patrimoniu cultural deosebit se afunda in apele nemiloase ale Dunarii. Ruinele cetatii Vicina din insula Paciul lui Soare, manastirea Dervent, pestera S.Andrei, cetatea Durostor, in orasul vecin din Bulgaria, Silistra, sunt doar cateva dintre atractiile zonei unde ecoturismul s-ar putea dezvolta lejer, daca ar exista fonduri….

Citește mai departe

VOM TRAI CA IN DESERT: Seaca Romania!

Uscaciunea si temperaturile ridicate au pus pe jar sudul Romaniei. Meteorologii anunta ca nici in luna iunie si nici in cele urmatoare nu sunt conditii ca ploile salvatoare sa apara. Deja un milion de hectare de culturi agricole sunt compromise din cauza lipsei de precipitatii si a caniculei, indica o analiza a Ministerului Agriculturii. Fenomenul…

Citește mai departe

Efectele incalzirii globale

Cum sunt schimbarile climatice raspunzatoare de cresterea nivelului marii? Principala cauza a ridicarii nivelului marii este extinderea apelor, in urma cresterii temperaturii apei- un simplu fenomen fizic. Factorii suplimentari care contribuie la aceasta crestere sunt topirea ghetarilor si a calotelor de gheata, cauzate de cresterea temperaturii atmosferei. Diferentele regionale Nivelul marii nu creste la fel…

Citește mai departe